Siirry pääsisältöön

Työhuoneen kalustepäivitys


Viime viikolla tuli hyvä syy järjestellä työhuone uuteen uskoon. Olin tilannut meille Muuramen lipaston ja sen saapuminen aiheutti pientä huonekalurallia sekä työhuoneessa että vähän muuallakin. Ensimmäinen muutosversio ei oikein miellyttänyt sisustussilmääni, mutta tästä seuraavasta versiosta tuli jo parempi...



 
 
 
Aikaisemmin tällä seinustalla sijaitsi työpöytäni. Stailauskohteista meille on kerääntynyt kotiimme näitä IKEAn hyllykköjä. Toinen näistä oli sivutasona keittiössä, joten siirsin sen tämän toisen pariksi säilytyskalusteeksi ja tässä huoneessa ollut vanha säilytysjärjestelmä siirtyi keittiöön. Eripariset huonekalut eivät toimineet tässä huoneessa, mutta pienellä muutoksella ilme yhtenäistyi.
 
 
 
 
 
 
 
Työpöytä siirtyi ikkunan eteen ja tämä on ehdottomasti minusta se mieluisin paikka. Työpöydän sijoittamista ikkunan eteen ei suositella, sillä tässä kohtaa pöydän ääressä istujalle selkä on huoneen ovea päin. Lisäksi tämä ei ole myöskään optimaalinen sijoitus tietokoneen näytölle, ilmeisesti vastavalon takia, mutta henkilökohtaisesti pidän tästä eniten. Työpöydän ääressä voin katsella välillä ulos ja luonnonvalo tulee tasaisesti joka suunnasta, varsinkin, kun syksyn edetessä valon määrä vähentyy.
 
 
 
 
 
 

Muuramen lipasto asettui IKEAn hyllykköä vastapäätä. Tällä seinustalla on myös vanhat LACK- hyllyt ja kaikkea muuta "sisustussälää", joka odottaa jonkinlaista päivitystä ja järjestämistä. Toistaiseksi valokuvat ja pojan lapsuuden muistoesineet ovat jääneet vielä hyllyille. Huoneeseen mahtui vielä Mademoiselle -tuolini, mutta kieltämättä n. kahdentoista neliön huone alkaa olla aika täynnä.
 
 
 



Minulle työhuoneen viihtyvyys ja siisteys ovat tärkeitä asioita. Koska teen sekä erityisopettajan työtä että sisustussuunnittelua kotoa käsin, työhuoneen toimivuus vain korostuu. Paljon pitäisi vielä tavaraa karsia, mutta teen sen vasta ensi kesänä.  Huoneessa olevassa vaatekaapissa on paljon säilytystilaa, jossa on lapsemme pelejä ja leluja. Tavoitteena on, että ensi kesänä lapsen siirtyessä yläasteelle tulen tekemään täydellisen tyhjennysoperaation, jolloin minulle vapautuu lisää säilytystilaa liukuovien taakse ja toivottavasti työhuoneen yleisilme selkenee entisestään.
 
 
 
 
 
 
Uusi Muuramen lipasto aiheutti pienen lumipallo-efektin muutamissa huoneissa, mutta muutos oli pelkästään positiivinen. Pientä sisustuksen fiksaamista ja viilausta toki löytyy vielä, mutta työhuoneen toiminnot ovat nyt kunnossa. Sisustusfilosofiassani on suloisesti sekaisin hieman laadukkaampaa ja edullisempaa huonekalua, mutta mielestäni se tekee sisustuksesta vain mielenkiintoisemman.
 
 
 
 
Tämä projekti osoitti myös, että huonekaluja voi siirrellä huoneesta toiseen ja jo pelkästään sillä kodin sisustukseen saa vaihtelua. Muutama vuosi taaksepäin vaihtelin huonekalujen ja huoneiden järjestystä useamminkin. Pitkän tauon jälkeen olin jälleen tänä kesänä siirtämässä makuuhuoneemme ja työhuoneeni paikkaa, mutta meillä isäntä ei siihen suostunut...ainakaan vielä.
 
 
 
Kehotankin katsomaan kodin tiloja ja huonekaluja uudella tavalla.
Joskus on hyvä pyytää ulkopuolinen katsomaan kotia uusin silmin, sillä hyvin helposti me sokeudumme omiin nurkkiimme.
Tällaisessa tilanteessa voi ottaa yhteyttä sisustussuunnittelijaan, joka pystyy jo lyhyellä konsultaatiokäynnillä antamaan uusia ideoita ja ratkaisemaan kodin mahdollisia ongelmakohtia.
 
 
 
 Oikein mukavaa sisustuksellista syksyä!
 
 
 
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä ihmeen jouluswag?

Ovikoriste eli swag on perinteisen kranssin rinnalle noussut trendikäs joulukodin koriste. Sen voi seppeleen tavoin ripustaa oveen, seinälle, takan ylle, seinäkoristeeksi kotiin, terassille tai parvekkeelle.  Swag tulee Yhdysvalloista sekä Aasiasta, joissa se on ollut jo pitkään suosittu. Amerikkalainen tyyli on runsas ja näyttävä, kun taas aasialainen on hillitympi.  Jouluswag sopii monenlaiseen kotiin ja erilaisten koristeiden avulla siitä pystyy räätälöimään jokaisen tyyliin sopivan.   Swag muistuttaa ylösalaisin käännettyä kimppua. Sen suomalaisempi nimi voisi olla vaikkapa jouluvihta tai - vasta.  Swag rakentuu kestävistä havuista sekä esimerkiksi kuivakukista. Kauniisti kuivuvat leikkomateriaalit, kuten eucalyptus, sekä nauhat ja joulukoristeet viimeistelevät ilmeen. Suomalaiseen swagiin voi yhdistää hyvin luonnonmateriaaleja; koivunoksaa, sammalta, tuohta ja käpyjä.   Lähde: eKukka.fi Minä innostuin kokeilemaan oman jouluswagin tekemistä, johon sain materiaalit meidän puutarhast

Vuokra-asunnon stailaus, osa 1/ KEITTIÖ

Pääsin maaliskuussa stailaamaan erään kolmion, joka on menossa vuokralle. Halusin tehdä tyhjistä huoneista hieman kutsuvamman, joten stailasin keittiön, yhden makuuhuoneen ja kylpyhuoneen.  Koska kuvia tulisi yhteen postaukseen liian paljon, jaoin ne huoneittain kukin omiksi postauksiksi. Tässä olisi teille keittiö ja sen muutos...   Stailattavana oli peruskolmio (3 huonetta, keittiö ja parveke). Talo on rakennettu 60-luvulla ja viimeisinä vuosina siinä on tehty isoimmat remontit (ikkunat, katto, julkisivu ja viimeksi putkiremontti). Asunto on ollut usean vuoden vuokrattuna, mutta nyt haluttiin vähän päivittää pintoja ja kalustaa huoneita. Keittiössä remontti on tehty 2000-luvun alussa ja kaapistoille ei ole sen jälkeen tehty mitään. Nyt oli tarpeen tehdä pientä päivitystä pinnoissa, joten tapetti otettiin pois ja seinät maalattiin Tikkurilan Paperi-sävyllä. Ensimmäisessä kuvassa olen tuonut jo huonekalut ja verhon, mutta sisustuksen viimeistely on vielä tekemättä.

Vuokra-asunnon stailaus, osa 3 / WC

Viimeisenä stailausta käsittelevässä postaussarjassani on vuokra-asunnon WC-tilat, jossa haasteena oli ehdottomasti sen pieni koko. Taloyhtiössä oli viime vuonna saatu päätökseen putkiremontti, jonka yhteydessä uusittiin vain WC- kalusteet. Edellisestä remontista, vuonna 2005 toteutetulle, pintaremontille ei tehty mitään, koska kaakelit olivat vielä suhteellisen ajattomat ja hyvässä kunnossa.       Heti ovesta sisään tullessa on käsienpesuallas ja peilikaappi. Sen taakse mahtuu kapea pesukone, mutta stailauksessa laitoin sen paikalle pyykkikorin ja valmiisiin koukkuihin pyyheliinat.  Lisää tunnelmaa toin muutamilla tekokasveilla.             Tässä sama kalusteryhmä, mutta toisesta kuvakulmasta kuvattuna. Koska kylpyhuoneessa on käytetty vihreitä koristelaattoja, päätin käyttää vihreätä myös tekstiileissä. Ja kuten huomata saattaa pienen neliömäärän vuoksi tämän tilan kuvaaminen oli erityisen haastavaa Jälkeen päin huomasin myös, että peiliä olisi v