Siirry pääsisältöön

Stailattu kaksio...ja miten siitä selvisin.


Huhtikuun alussa sain pikaisen toimeksiannon vastavalmistuneen kerrostalokaksion kalustamisesta ja myyntistailauksesta . Aikaisemmassa kirjoittamassani postauksessani kävin läpi alustavia suunnitelmia ja niiden pohjalta ryhdyin tuumasta toimeen.


Asunnon stailaus käsitti koko huoneiston 

  Huoneisto oli 60 neliön kaksio, jossa oli myös parveke. Stailaus käsitti koko huoneiston ja tässä kohteessa toteutettiin ns. laaja stailaus, jossa käytetään kalusteita ja sisustustavaroita positiivisen mielikuvan luomiseen. Kohteessa ei ollut ripustusjärjestelmiä verhoille, joten viihtyisyyttä haettiin hieman runsaammilla viherkasveilla ja tekstiileillä. Muutamilla peruskalusteilla havainnollistettiin huoneen käyttötarkoitusta ja luotiin mielikuvia mahdollisesta sisustuksesta.
      
 
 

Stailaus jouduttiin toteuttamaan poikkeuksellisesti muutaman illan aikana

Kohteen kalustaminen oli aikataulullisesti sovitettava muutenkin kiireiseen viikkoon, joten stailaus jouduttiin toteuttamaan poikkeuksellisesti vaiheittain muutaman illan aikana. Tavaroiden pakkaaminen ja purkaminen vaatii jonkin verran myös logistiikan suunnittelua, jotta vältyttäisiin ylimääräisiltä kuljetuskeikoilta. Hyvin tehty stailaussuunnitelma helpotti stailauksen toteuttamista ja paikan päällä tehtiin vielä muutamia pieniä muutoksia ja hienosäätöä. Mitään suurempaa yllätystä ei onneksi matkan varrella tullut ja lopputulos oli hyvä.
    
 
 

 Stailauksen tulee noudattaa yhteistä linjaa ja värimaailmaa

Huonekalujen kantamisesta selvisin lähes yksin, sillä vain sohvan kanssa tarvitsin miehen apua. Stailauksessa on tärkeää huomioida, että kalusteet ovat suhteellisen kevyitä ja tarpeen vaatiessa myös helposti kasattavissa. Esim. keittiön pöydän toin kahdessa osassa ja sänky oli tässä kohteessa korkeareunainen ilmapatja. Mielestäni stailauksen tulee noudattaa yhteistä linjaa ja värimaailmaa läpi koko huoneiston, joten ihan mitä vaan niihin ei voi viedä.
    
 
   

  Ammattivalokuvaajan käyttäminen on perusteltua

Kohteessa kävi myös ammattikuvaaja ottamassa kohteesta myyntikuvat. Kuvakulmat ja valaistus vaativat hieman erilaista kuvausrekvisiittaa ja siksi ammattikuvaajan käyttäminen asuntokuvauksissa on mielestäni perusteltua. Ihannetilanne olisi, että valokuvaaja ja stailaaja voisivat työskennellä samanaikaisesti, jotta asunnosta saataisiin mahdollisimman visuaalisesti hyvät kohdekuvat. Tässä tapauksessa tämä ei valitettavasti ollut mahdollista. Tämän blogipostauksen kuvat ovat minun ottamiani ei-niin-hyviä-kännykkäkuvia.
   
 

  Myyntistailaukseen menee yllättävän paljon aikaa

  Vaikka neliöitä ei olisi paljon, myyntistailaukseen menee yllättävän paljon aikaa. Huonekalujen kantaminen ja tavaroiden sommittelu ei käy hetkessä. Koska tässä projektissa stailaus piti hajauttaa arki-iltoihin, tein jokaiselle illalle suunnitelman, mitä piti saada tehdyksi. Aikatauluni piti todella hyvin ja lopulta sain stailattua asunnon päivää aikaisemmin, mitä oli sovittu. Kaikki osapuolet (minä, stailauksen tilaaja ja kiinteistövälitysliike) olivat tyytyväisiä.
     
 

  Ammattitaito kehittyy stailauskokemuksen myötä

Olen yrittäjäurani aikana päässyt stailaamaan erilaisia asuntoja ja voin sanoa, että ammattitaito kehittyy jokaisen stailauskokemuksen myötä. Tässä stailausprojektissa erittäin tiukka aikataulu ja lyhyellä varoitusajalla toimiminen oli erinomainen kokemus ja kaiken lisäksi selvisin siitä kunnialla. Kieltämättä minulla oli aluksi hieman paniikinomainen tunne, kun sain kuulla, että kohde pitäisi olla viikon sisällä esittelykunnossa. Onneksi minulla on pieni huonekaluvarasto, josta pystyin aloittamaan projektin ja muutamalla matto-ja huonekaluhankinnalla tein vielä tarvittavat täydennykset. 
   
 
Vaikka asuntojen stailaaminen on fyysisesti raskasta,  valmis lopputulos tuottaa AINA hyvän mielen.
On ihana luoda kauniita kohteita ja auttaa mahdollisia asunnon ostajia tilojen hahmottamisessa.
Tosiasia on, että ei tätä hommaa tekisikään, jos siitä ei pitäisi...
 
 
 
 
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä ihmeen jouluswag?

Ovikoriste eli swag on perinteisen kranssin rinnalle noussut trendikäs joulukodin koriste. Sen voi seppeleen tavoin ripustaa oveen, seinälle, takan ylle, seinäkoristeeksi kotiin, terassille tai parvekkeelle.  Swag tulee Yhdysvalloista sekä Aasiasta, joissa se on ollut jo pitkään suosittu. Amerikkalainen tyyli on runsas ja näyttävä, kun taas aasialainen on hillitympi.  Jouluswag sopii monenlaiseen kotiin ja erilaisten koristeiden avulla siitä pystyy räätälöimään jokaisen tyyliin sopivan.   Swag muistuttaa ylösalaisin käännettyä kimppua. Sen suomalaisempi nimi voisi olla vaikkapa jouluvihta tai - vasta.  Swag rakentuu kestävistä havuista sekä esimerkiksi kuivakukista. Kauniisti kuivuvat leikkomateriaalit, kuten eucalyptus, sekä nauhat ja joulukoristeet viimeistelevät ilmeen. Suomalaiseen swagiin voi yhdistää hyvin luonnonmateriaaleja; koivunoksaa, sammalta, tuohta ja käpyjä.   Lähde: eKukka.fi Minä innostuin kokeilemaan oman jouluswagin tekemistä, johon sain materiaalit meidän puutarhast

Vuokra-asunnon stailaus, osa 1/ KEITTIÖ

Pääsin maaliskuussa stailaamaan erään kolmion, joka on menossa vuokralle. Halusin tehdä tyhjistä huoneista hieman kutsuvamman, joten stailasin keittiön, yhden makuuhuoneen ja kylpyhuoneen.  Koska kuvia tulisi yhteen postaukseen liian paljon, jaoin ne huoneittain kukin omiksi postauksiksi. Tässä olisi teille keittiö ja sen muutos...   Stailattavana oli peruskolmio (3 huonetta, keittiö ja parveke). Talo on rakennettu 60-luvulla ja viimeisinä vuosina siinä on tehty isoimmat remontit (ikkunat, katto, julkisivu ja viimeksi putkiremontti). Asunto on ollut usean vuoden vuokrattuna, mutta nyt haluttiin vähän päivittää pintoja ja kalustaa huoneita. Keittiössä remontti on tehty 2000-luvun alussa ja kaapistoille ei ole sen jälkeen tehty mitään. Nyt oli tarpeen tehdä pientä päivitystä pinnoissa, joten tapetti otettiin pois ja seinät maalattiin Tikkurilan Paperi-sävyllä. Ensimmäisessä kuvassa olen tuonut jo huonekalut ja verhon, mutta sisustuksen viimeistely on vielä tekemättä.

Vuokra-asunnon stailaus, osa 3 / WC

Viimeisenä stailausta käsittelevässä postaussarjassani on vuokra-asunnon WC-tilat, jossa haasteena oli ehdottomasti sen pieni koko. Taloyhtiössä oli viime vuonna saatu päätökseen putkiremontti, jonka yhteydessä uusittiin vain WC- kalusteet. Edellisestä remontista, vuonna 2005 toteutetulle, pintaremontille ei tehty mitään, koska kaakelit olivat vielä suhteellisen ajattomat ja hyvässä kunnossa.       Heti ovesta sisään tullessa on käsienpesuallas ja peilikaappi. Sen taakse mahtuu kapea pesukone, mutta stailauksessa laitoin sen paikalle pyykkikorin ja valmiisiin koukkuihin pyyheliinat.  Lisää tunnelmaa toin muutamilla tekokasveilla.             Tässä sama kalusteryhmä, mutta toisesta kuvakulmasta kuvattuna. Koska kylpyhuoneessa on käytetty vihreitä koristelaattoja, päätin käyttää vihreätä myös tekstiileissä. Ja kuten huomata saattaa pienen neliömäärän vuoksi tämän tilan kuvaaminen oli erityisen haastavaa Jälkeen päin huomasin myös, että peiliä olisi v