Siirry pääsisältöön

Perinnekorjausmessuilla


Kävin viikonloppuna Raumalla 4. kerran järjestetyillä perinnekorjausmessuilla...





 
Vanhan Rauman sydämessä sijaitsevaan Tammelan korjauskeskukseen oli lauantaipäiväksi saatu alan asiantuntijoita luennoimaan perinnekorjausrakentamiseen liittyvistä aiheista. Valitettavasti tiukan aikataulun takia ehdin kuuntelemaan vain yhden luennon, joka käsitteli sisäpintojen maalausta. Luennoitsija tuli Uulan perinnemaalitehtaalta ja hän osasi kertoa sisämaaleista mielenkiintoisesti ja asiantuntevasti. Luennon päätteeksi sai esittää myös kysymyksiä ja keskustelu kävikin vilkkaana.
 
 
 



 
Ehdin kiertelemään pikaisesti myös muutaman näytteilleasettajan luona. Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan ständillä ihastelin kauniita tapettimallistoja ja ostin muutaman tapettipalan myös kotiin. Vaikka heidän tapettimallistonsa on jo vanhaa, löytyy sieltä printtejä moderniin kotiin ja mikä parasta, kaikki tapetit ovat hengittäviä. Edustajan kanssa vaihdoin muutaman sanan ja hän sai minut innostumaan käymään jossain vaiheessa paikan päällä tapettitehtaalla Akaalla.







Vanhojen talojen korjaaminen kiinnostaa minua paljon ja huomaan hakevani tietoutta koko ajan lisää. Pyrin hakemaan tietoutta sekä kirjoista että teemapäiviltä, sillä vanhojen talojen kunnostamisessa pitää tietää perinnekorjaamiseen liittyviä asioita laajalti. Siskoni "ikuisuusprojekti" (vanha 1920-luvun hirsitorpan kunnostus) antaa vielä odottaa, mutta onneksi saan hyödyntää tietotaitoani asiakkaan 100-vuotiaan talon remontissa. Ja Tammelan korjauskeskuksessa on myös kattava kokoelma alan kirjallisuutta ja konkreettisia esimerkkejä huonetiloissa, miten pintoja on korjattu ja käsitelty. Lisäksi heillä on myös pieni varasto vanhoja rakennustarvikkeita (ikkunoita, ovia, heloja, saranoita jne.)
 
 
 
 
 


Meillä täällä Raumalla on hieno ja ainutlaatuinen Vanha Rauma, jonka vaaliminen on ensiarvoisen tärkeätä. Se kertoo meidän kaupunkimme (ja Suomen) historiasta ja on myös todiste siitä, miten kaupunginosa on edelleen osa elävää kaupunkikuvaa. Oikeilla korjausmenetelmillä, vanhaa kunnioittaen, taloja voidaan säilyttää tulevillekin sukupolville ja siihen Tammelan korjauskeskus on oivallinen paikka. Kerran vuodessa järjestettäville messuille on onnistuttu saamaan mielenkiintoisia luennoitsijoita ja toivoisinkin messujen vakiinnuttaneen paikkansa myös tulevaisuudessa.
 
 
Messujen perusteella tulin vakuuttuneeksi siitä, että puutalojen korjaamisessa ja uusien rakentamisessa kannatta ehdottomasti hyödyntää perinnekorjaamisen osaajia.Vanhat menetelmät ja materiaalit ovat aikojen saatossa todistaneet kelpoisuutensa, miksei niitä käyttäisi edelleen?
 
 
 
 
 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä ihmeen jouluswag?

Ovikoriste eli swag on perinteisen kranssin rinnalle noussut trendikäs joulukodin koriste. Sen voi seppeleen tavoin ripustaa oveen, seinälle, takan ylle, seinäkoristeeksi kotiin, terassille tai parvekkeelle.  Swag tulee Yhdysvalloista sekä Aasiasta, joissa se on ollut jo pitkään suosittu. Amerikkalainen tyyli on runsas ja näyttävä, kun taas aasialainen on hillitympi.  Jouluswag sopii monenlaiseen kotiin ja erilaisten koristeiden avulla siitä pystyy räätälöimään jokaisen tyyliin sopivan.   Swag muistuttaa ylösalaisin käännettyä kimppua. Sen suomalaisempi nimi voisi olla vaikkapa jouluvihta tai - vasta.  Swag rakentuu kestävistä havuista sekä esimerkiksi kuivakukista. Kauniisti kuivuvat leikkomateriaalit, kuten eucalyptus, sekä nauhat ja joulukoristeet viimeistelevät ilmeen. Suomalaiseen swagiin voi yhdistää hyvin luonnonmateriaaleja; koivunoksaa, sammalta, tuohta ja käpyjä.   Lähde: eKukka.fi Minä innostuin kokeilemaan oman jouluswagin tekemistä, johon sain materiaalit meidän puutarhast

Vuokra-asunnon stailaus, osa 1/ KEITTIÖ

Pääsin maaliskuussa stailaamaan erään kolmion, joka on menossa vuokralle. Halusin tehdä tyhjistä huoneista hieman kutsuvamman, joten stailasin keittiön, yhden makuuhuoneen ja kylpyhuoneen.  Koska kuvia tulisi yhteen postaukseen liian paljon, jaoin ne huoneittain kukin omiksi postauksiksi. Tässä olisi teille keittiö ja sen muutos...   Stailattavana oli peruskolmio (3 huonetta, keittiö ja parveke). Talo on rakennettu 60-luvulla ja viimeisinä vuosina siinä on tehty isoimmat remontit (ikkunat, katto, julkisivu ja viimeksi putkiremontti). Asunto on ollut usean vuoden vuokrattuna, mutta nyt haluttiin vähän päivittää pintoja ja kalustaa huoneita. Keittiössä remontti on tehty 2000-luvun alussa ja kaapistoille ei ole sen jälkeen tehty mitään. Nyt oli tarpeen tehdä pientä päivitystä pinnoissa, joten tapetti otettiin pois ja seinät maalattiin Tikkurilan Paperi-sävyllä. Ensimmäisessä kuvassa olen tuonut jo huonekalut ja verhon, mutta sisustuksen viimeistely on vielä tekemättä.

Vuokra-asunnon stailaus, osa 3 / WC

Viimeisenä stailausta käsittelevässä postaussarjassani on vuokra-asunnon WC-tilat, jossa haasteena oli ehdottomasti sen pieni koko. Taloyhtiössä oli viime vuonna saatu päätökseen putkiremontti, jonka yhteydessä uusittiin vain WC- kalusteet. Edellisestä remontista, vuonna 2005 toteutetulle, pintaremontille ei tehty mitään, koska kaakelit olivat vielä suhteellisen ajattomat ja hyvässä kunnossa.       Heti ovesta sisään tullessa on käsienpesuallas ja peilikaappi. Sen taakse mahtuu kapea pesukone, mutta stailauksessa laitoin sen paikalle pyykkikorin ja valmiisiin koukkuihin pyyheliinat.  Lisää tunnelmaa toin muutamilla tekokasveilla.             Tässä sama kalusteryhmä, mutta toisesta kuvakulmasta kuvattuna. Koska kylpyhuoneessa on käytetty vihreitä koristelaattoja, päätin käyttää vihreätä myös tekstiileissä. Ja kuten huomata saattaa pienen neliömäärän vuoksi tämän tilan kuvaaminen oli erityisen haastavaa Jälkeen päin huomasin myös, että peiliä olisi v