Siirry pääsisältöön

JUHLAN AIKA

Kevät ja kesä ovat erityisesti juhlien aikaa. Meillä vuodenajat määrittelevät jonkin verran juhlan luonnetta ja se näkyy usein myös juhlien yleisilmeessä. Kesällä juhliminen siirtyy mahdollisuuksien mukaan ulos ja se luo juhlimiselle uuden ympäristön. Oli juhlat sitten sisällä tai ulkona, teemaan on helppo saada ideoita luonnosta ja kaikista sesongin väreistä.


Kuva: Pentik


Juhlissa tarjotaan yleensä aina jotain ja siksi pöydän kattaukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Valkoinen pöytäliina tekee juhlan kattauksesta aina arvokkaan, mutta kukaan ei kiellä käyttämästä jotain kuviollista tai värikästä. Jos pöytäliina on kovin kirjava tai kuviollinen, on hyvä rauhoittaa yleisilmettä yksivärisillä astioilla. Valkoinen toimii aina ja on myös varma valinta siihen, että tarjottava ruoka näyttää esteettisesti kauniilta myös lautasella.




Kuva: Pentik


Juhlan teemassa pitäisi mielestäni näkyä jollain tavalla juhlijan persoona. Siinä voi näkyä esim. juhlijan mieltymykset, elämäntyyli tai harrastuneisuus; joko koristeluna, juhlanmenussa tai vaikkapa omana ohjelmanumerona. Vaihtuvat vuodenajat mahdollistavat luonnonmateriaalin monipuolisen käyttämisen sekä juhlapaikan somistamisessa että kattauksessa. Yksinkertaisilla asetelmilla saa kauniin lopputuloksen ja koristelussa "enemmän on vähemmän"- tyyli on hyvä pitää mielessä. Itse tehden saat juhlistasi persoonallisemman näköisen ja taatusti ainutlaatuisen. Pinterest pursuaa toinen toistaan hienompia ideoita, joita voi toteuttaa ja soveltaa omiin juhliin sopivaksi. Tärkeintä on, että juhla on juhlittavansa näköinen.




Kuva: Pentik


Juhlien järjestämissä voi olla tarpeellista kysyä stailausapua sisustussuunnittelijalta juhlan visuaalisen ilmeen luomiseen. Suunnittelija voi auttaa tilojen ja toimintojen uudelleen järjestelyssä niin, että se luo juhlalle kauniit ja toimivat puitteet. Juhlia suunnitellessa kannattaa olla kuitenkin hyvissä ajoin liikenteessä, jotta ehditään tekemään suunnitelmat, tarvittavat muutokset ja mahdolliset hankinnat. Juhlien suunnittelussa pätee sama yleissääntö kuin suunnittelussa yleensä, sillä hyvin suunniteltu on jo puoleksi tehty.




Kuva: Pentik


Jos järjestetään kotona, kannattaa tehdä etukäteisvalmistelut niin pitkälle kuin mahdollista, käyttää tarvittaessa paikallista pitopalvelua ja tarjoilun ylläpitämiseen ulkopuolista apua, jotta voi itse nauttia huolettomasti juhlista;  joko juhlan järjestäjänä tai juhlittavana. 


Ja on hyvä muistaa, että loppujen lopuksi ihmiset tekevät juhlasta juhlan.










Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä ihmeen jouluswag?

Ovikoriste eli swag on perinteisen kranssin rinnalle noussut trendikäs joulukodin koriste. Sen voi seppeleen tavoin ripustaa oveen, seinälle, takan ylle, seinäkoristeeksi kotiin, terassille tai parvekkeelle.  Swag tulee Yhdysvalloista sekä Aasiasta, joissa se on ollut jo pitkään suosittu. Amerikkalainen tyyli on runsas ja näyttävä, kun taas aasialainen on hillitympi.  Jouluswag sopii monenlaiseen kotiin ja erilaisten koristeiden avulla siitä pystyy räätälöimään jokaisen tyyliin sopivan.   Swag muistuttaa ylösalaisin käännettyä kimppua. Sen suomalaisempi nimi voisi olla vaikkapa jouluvihta tai - vasta.  Swag rakentuu kestävistä havuista sekä esimerkiksi kuivakukista. Kauniisti kuivuvat leikkomateriaalit, kuten eucalyptus, sekä nauhat ja joulukoristeet viimeistelevät ilmeen. Suomalaiseen swagiin voi yhdistää hyvin luonnonmateriaaleja; koivunoksaa, sammalta, tuohta ja käpyjä.   Lähde: eKukka.fi Minä innostuin kokeilemaan oman jouluswagin tekemistä, johon sain materiaalit meidän puutarhast

Vuokra-asunnon stailaus, osa 3 / WC

Viimeisenä stailausta käsittelevässä postaussarjassani on vuokra-asunnon WC-tilat, jossa haasteena oli ehdottomasti sen pieni koko. Taloyhtiössä oli viime vuonna saatu päätökseen putkiremontti, jonka yhteydessä uusittiin vain WC- kalusteet. Edellisestä remontista, vuonna 2005 toteutetulle, pintaremontille ei tehty mitään, koska kaakelit olivat vielä suhteellisen ajattomat ja hyvässä kunnossa.       Heti ovesta sisään tullessa on käsienpesuallas ja peilikaappi. Sen taakse mahtuu kapea pesukone, mutta stailauksessa laitoin sen paikalle pyykkikorin ja valmiisiin koukkuihin pyyheliinat.  Lisää tunnelmaa toin muutamilla tekokasveilla.             Tässä sama kalusteryhmä, mutta toisesta kuvakulmasta kuvattuna. Koska kylpyhuoneessa on käytetty vihreitä koristelaattoja, päätin käyttää vihreätä myös tekstiileissä. Ja kuten huomata saattaa pienen neliömäärän vuoksi tämän tilan kuvaaminen oli erityisen haastavaa Jälkeen päin huomasin myös, että peiliä olisi v

Vuokra-asunnon stailaus, osa 1/ KEITTIÖ

Pääsin maaliskuussa stailaamaan erään kolmion, joka on menossa vuokralle. Halusin tehdä tyhjistä huoneista hieman kutsuvamman, joten stailasin keittiön, yhden makuuhuoneen ja kylpyhuoneen.  Koska kuvia tulisi yhteen postaukseen liian paljon, jaoin ne huoneittain kukin omiksi postauksiksi. Tässä olisi teille keittiö ja sen muutos...   Stailattavana oli peruskolmio (3 huonetta, keittiö ja parveke). Talo on rakennettu 60-luvulla ja viimeisinä vuosina siinä on tehty isoimmat remontit (ikkunat, katto, julkisivu ja viimeksi putkiremontti). Asunto on ollut usean vuoden vuokrattuna, mutta nyt haluttiin vähän päivittää pintoja ja kalustaa huoneita. Keittiössä remontti on tehty 2000-luvun alussa ja kaapistoille ei ole sen jälkeen tehty mitään. Nyt oli tarpeen tehdä pientä päivitystä pinnoissa, joten tapetti otettiin pois ja seinät maalattiin Tikkurilan Paperi-sävyllä. Ensimmäisessä kuvassa olen tuonut jo huonekalut ja verhon, mutta sisustuksen viimeistely on vielä tekemättä.