Kevät ja kesä ovat erityisesti juhlien aikaa. Meillä vuodenajat määrittelevät jonkin verran juhlan luonnetta ja se näkyy usein myös juhlien yleisilmeessä. Kesällä juhliminen siirtyy mahdollisuuksien mukaan ulos ja se luo juhlimiselle uuden ympäristön. Oli juhlat sitten sisällä tai ulkona, teemaan on helppo saada ideoita luonnosta ja kaikista sesongin väreistä.
Kuva: Pentik
Juhlissa tarjotaan yleensä aina jotain ja siksi pöydän kattaukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Valkoinen pöytäliina tekee juhlan kattauksesta aina arvokkaan, mutta kukaan ei kiellä käyttämästä jotain kuviollista tai värikästä. Jos pöytäliina on kovin kirjava tai kuviollinen, on hyvä rauhoittaa yleisilmettä yksivärisillä astioilla. Valkoinen toimii aina ja on myös varma valinta siihen, että tarjottava ruoka näyttää esteettisesti kauniilta myös lautasella.
Kuva: Pentik
Juhlan teemassa pitäisi mielestäni näkyä jollain tavalla juhlijan persoona. Siinä voi näkyä esim. juhlijan mieltymykset, elämäntyyli tai harrastuneisuus; joko koristeluna, juhlanmenussa tai vaikkapa omana ohjelmanumerona. Vaihtuvat vuodenajat mahdollistavat luonnonmateriaalin monipuolisen käyttämisen sekä juhlapaikan somistamisessa että kattauksessa. Yksinkertaisilla asetelmilla saa kauniin lopputuloksen ja koristelussa "enemmän on vähemmän"- tyyli on hyvä pitää mielessä. Itse tehden saat juhlistasi persoonallisemman näköisen ja taatusti ainutlaatuisen. Pinterest pursuaa toinen toistaan hienompia ideoita, joita voi toteuttaa ja soveltaa omiin juhliin sopivaksi. Tärkeintä on, että juhla on juhlittavansa näköinen.
Kuva: Pentik
Juhlien järjestämissä voi olla tarpeellista kysyä stailausapua sisustussuunnittelijalta juhlan visuaalisen ilmeen luomiseen. Suunnittelija voi auttaa tilojen ja toimintojen uudelleen järjestelyssä niin, että se luo juhlalle kauniit ja toimivat puitteet. Juhlia suunnitellessa kannattaa olla kuitenkin hyvissä ajoin liikenteessä, jotta ehditään tekemään suunnitelmat, tarvittavat muutokset ja mahdolliset hankinnat. Juhlien suunnittelussa pätee sama yleissääntö kuin suunnittelussa yleensä, sillä hyvin suunniteltu on jo puoleksi tehty.
Kuva: Pentik
Jos järjestetään kotona, kannattaa tehdä etukäteisvalmistelut niin pitkälle kuin mahdollista, käyttää tarvittaessa paikallista pitopalvelua ja tarjoilun ylläpitämiseen ulkopuolista apua, jotta voi itse nauttia huolettomasti juhlista; joko juhlan järjestäjänä tai juhlittavana.
Ja on hyvä muistaa, että loppujen lopuksi ihmiset tekevät juhlasta juhlan.
Kommentit
Lähetä kommentti