Siirry pääsisältöön

Välillä omaa projektia

Minulla on ollut omistusasunto 60-luvun kerrostalossa jo yli kymmenen vuoden ajan. Olen vuokrannut sitä ja olen ollut onnekas, sillä minulla on ollut pääsääntöisesti pitkäaikaisia vuokrasuhteita. Nyt tuli hyvä ajankohta aloittaa siellä omaa projektia.


Remontoitua asuntoa on mukavampi vuokrata tai myydä

Viimeisin vuokrasuhde asunnossa päättyi syyskuun alussa ja sen jälkeen mietin, laitanko sen myyntiin vai vuokralle. Pyörittelin hetken mielessä kokonaisvaltaisemman remontin tekemisestä ja sen jälkeen asunnon myymistä. Tämän hetkinen elämäntilanne on kuitenkin sellainen, ettei minulla riitä aikaa eikä jaksamista isomman projektin tekemiseen, joten päädyin lopulta tekemään asunnossa pienemmän pintaremontin. Kun remontti on tehty, arvioin tilannetta uudestaan. Tosiasia on, että remontoitua asuntoa on mukavampi vuokrata tai myydä ja toteutan asuntoflippausta nyt hieman pienemmässä mittakaavassa.


Pintaremonttia pienellä budjetilla

Kyseessä on siis parvekkeellinen n.73 neliön kolmio aivan Rauman keskustan läheisyydessä. Taloyhtiössä on suurimmat remontit tehtynä ja tässä kohtaa pintojen päivitys on järkevä tehdä.. Ajatuksena on tehdä pintaremonttia melko pienellä budjetilla. En ryhdy suurempiin muutostöihin, vaan toteutan remontin pääsääntöisesti maalaamalla. Kyseessä on siis asunnon yleisilmeen kohennus ja eräänlainen "face lift", sillä vuosien saatossa pinnat ovat jo hieman kärsineet ja erityisesti olohuoneessa seinät vaativat päivitystä. Reikiä alkaa olla kohta enemmän kuin Emmental-juustossa.


Suurin muutos tulee laminaattilattioihin

Suurin muutos tulee laminaattilattioihin, sillä ajattelin maalata ne. Asunnon tummat lattiat eivät ole enää ihan tätä päivää ja lattian vaalennuksella asunnon yleisilme tulee kohentumaan merkittävästi. Olen etsinyt netistä kokemuksia ja ohjeita laminaattilattian maalaamisesta ja niiden perusteella uskallan lähteä kokeilemaan sitä. Myös pienessä vessassa aion maalata lattian kaakelit siihen tarkoitetulla maalilla.


Remontti lähtee käyntiin

Ajattelin tehdä tänne blogiini pientä päivitystä projektista. Nyt olen tehnyt alustavat suunnitelmat, laatinut budjetin ja aikataulun, joten remontti lähtee tästä vähitellen käyntiin. Eilen kävin asunnolla suunnittelemassa remontin yksityiskohtia; työjärjestystä ja värisävyjen määrittelyä. Tavoitteena on, että teen remonttia pääsääntöisesti itse osittain mieheni avustamana ja siksi aikatauluni on melko löyhä. Jos kaikki menee niin kuin suunnittelen, asunnon pitäisi olla remontoituna loka-marraskuun vaihteessa, mutta se ei kuitenkaan ole ehdoton takaraja.


Nyt kun päätös ja suunnitelmat on tehtynä, remontti voi alkaa... 
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vuokra-asunnon stailaus, osa 1/ KEITTIÖ

Pääsin maaliskuussa stailaamaan erään kolmion, joka on menossa vuokralle. Halusin tehdä tyhjistä huoneista hieman kutsuvamman, joten stailasin keittiön, yhden makuuhuoneen ja kylpyhuoneen.  Koska kuvia tulisi yhteen postaukseen liian paljon, jaoin ne huoneittain kukin omiksi postauksiksi. Tässä olisi teille keittiö ja sen muutos...   Stailattavana oli peruskolmio (3 huonetta, keittiö ja parveke). Talo on rakennettu 60-luvulla ja viimeisinä vuosina siinä on tehty isoimmat remontit (ikkunat, katto, julkisivu ja viimeksi putkiremontti). Asunto on ollut usean vuoden vuokrattuna, mutta nyt haluttiin vähän päivittää pintoja ja kalustaa huoneita. Keittiössä remontti on tehty 2000-luvun alussa ja kaapistoille ei ole sen jälkeen tehty mitään. Nyt oli tarpeen tehdä pientä päivitystä pinnoissa, joten tapetti otettiin pois ja seinät maalattiin Tikkurilan Paperi-sävyllä. Ensimmäisessä kuvassa olen tuonut jo huonekalut ja verhon, mutta sisustuksen viimeistely on vielä tekemättä.

Mikä ihmeen jouluswag?

Ovikoriste eli swag on perinteisen kranssin rinnalle noussut trendikäs joulukodin koriste. Sen voi seppeleen tavoin ripustaa oveen, seinälle, takan ylle, seinäkoristeeksi kotiin, terassille tai parvekkeelle.  Swag tulee Yhdysvalloista sekä Aasiasta, joissa se on ollut jo pitkään suosittu. Amerikkalainen tyyli on runsas ja näyttävä, kun taas aasialainen on hillitympi.  Jouluswag sopii monenlaiseen kotiin ja erilaisten koristeiden avulla siitä pystyy räätälöimään jokaisen tyyliin sopivan.   Swag muistuttaa ylösalaisin käännettyä kimppua. Sen suomalaisempi nimi voisi olla vaikkapa jouluvihta tai - vasta.  Swag rakentuu kestävistä havuista sekä esimerkiksi kuivakukista. Kauniisti kuivuvat leikkomateriaalit, kuten eucalyptus, sekä nauhat ja joulukoristeet viimeistelevät ilmeen. Suomalaiseen swagiin voi yhdistää hyvin luonnonmateriaaleja; koivunoksaa, sammalta, tuohta ja käpyjä.   Lähde: eKukka.fi Minä innostuin kokeilemaan oman jouluswagin tekemistä, johon sain materiaalit meidän puutarhast

Vihdoinkin toimistolla!

Niin siinä sitten kävi, että asiat toimiston suhteen alkoivat edetä vauhdilla. Löysin tämän hetkiseen tilanteeseen erinomaisen toimistotilan aivan Rauman keskustan läheisyydestä. Kävin katsomassa sitä jokin aika sitten ja mietin asiaa yhden viikonlopun yli. Päätöksen tekeminen oli loppujen lopuksi helppoa, sillä vuokra on edullinen ja taloudelliset riskit ovat todella pienet.  Tila sijaistee ns. vanhassa verotalossa, jossa toimistotiloja on vapautunut monen kerroksen verran "vapaille markkinoille". Kiinteistön osti helsinkiläinen kiinteistösijoitusfirma ja nyt se alkanut vähitellen täyttyä vuokralaisista. Olin siinä mielessä vielä onnekas, että minulla oli vara valita  kahdesta huoneistosta ja lopulta päädyin valitsemaan isomman (n. 20 neliön) tilan talon 4. kerroksesta. Haaveet katutason tilasta olin haudannut jo vähän aikaisemmin liian korkean hinnoittelun vuoksi ja tämä ratkaisu tuntui tässä kohtaa hyvältä. Talo on rakennettu 1963 ja siellä on nähtävillä paljon vielä ajan