Siirry pääsisältöön

Välillä omaa projektia

Minulla on ollut omistusasunto 60-luvun kerrostalossa jo yli kymmenen vuoden ajan. Olen vuokrannut sitä ja olen ollut onnekas, sillä minulla on ollut pääsääntöisesti pitkäaikaisia vuokrasuhteita. Nyt tuli hyvä ajankohta aloittaa siellä omaa projektia.


Remontoitua asuntoa on mukavampi vuokrata tai myydä

Viimeisin vuokrasuhde asunnossa päättyi syyskuun alussa ja sen jälkeen mietin, laitanko sen myyntiin vai vuokralle. Pyörittelin hetken mielessä kokonaisvaltaisemman remontin tekemisestä ja sen jälkeen asunnon myymistä. Tämän hetkinen elämäntilanne on kuitenkin sellainen, ettei minulla riitä aikaa eikä jaksamista isomman projektin tekemiseen, joten päädyin lopulta tekemään asunnossa pienemmän pintaremontin. Kun remontti on tehty, arvioin tilannetta uudestaan. Tosiasia on, että remontoitua asuntoa on mukavampi vuokrata tai myydä ja toteutan asuntoflippausta nyt hieman pienemmässä mittakaavassa.


Pintaremonttia pienellä budjetilla

Kyseessä on siis parvekkeellinen n.73 neliön kolmio aivan Rauman keskustan läheisyydessä. Taloyhtiössä on suurimmat remontit tehtynä ja tässä kohtaa pintojen päivitys on järkevä tehdä.. Ajatuksena on tehdä pintaremonttia melko pienellä budjetilla. En ryhdy suurempiin muutostöihin, vaan toteutan remontin pääsääntöisesti maalaamalla. Kyseessä on siis asunnon yleisilmeen kohennus ja eräänlainen "face lift", sillä vuosien saatossa pinnat ovat jo hieman kärsineet ja erityisesti olohuoneessa seinät vaativat päivitystä. Reikiä alkaa olla kohta enemmän kuin Emmental-juustossa.


Suurin muutos tulee laminaattilattioihin

Suurin muutos tulee laminaattilattioihin, sillä ajattelin maalata ne. Asunnon tummat lattiat eivät ole enää ihan tätä päivää ja lattian vaalennuksella asunnon yleisilme tulee kohentumaan merkittävästi. Olen etsinyt netistä kokemuksia ja ohjeita laminaattilattian maalaamisesta ja niiden perusteella uskallan lähteä kokeilemaan sitä. Myös pienessä vessassa aion maalata lattian kaakelit siihen tarkoitetulla maalilla.


Remontti lähtee käyntiin

Ajattelin tehdä tänne blogiini pientä päivitystä projektista. Nyt olen tehnyt alustavat suunnitelmat, laatinut budjetin ja aikataulun, joten remontti lähtee tästä vähitellen käyntiin. Eilen kävin asunnolla suunnittelemassa remontin yksityiskohtia; työjärjestystä ja värisävyjen määrittelyä. Tavoitteena on, että teen remonttia pääsääntöisesti itse osittain mieheni avustamana ja siksi aikatauluni on melko löyhä. Jos kaikki menee niin kuin suunnittelen, asunnon pitäisi olla remontoituna loka-marraskuun vaihteessa, mutta se ei kuitenkaan ole ehdoton takaraja.


Nyt kun päätös ja suunnitelmat on tehtynä, remontti voi alkaa... 
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä ihmeen jouluswag?

Ovikoriste eli swag on perinteisen kranssin rinnalle noussut trendikäs joulukodin koriste. Sen voi seppeleen tavoin ripustaa oveen, seinälle, takan ylle, seinäkoristeeksi kotiin, terassille tai parvekkeelle.  Swag tulee Yhdysvalloista sekä Aasiasta, joissa se on ollut jo pitkään suosittu. Amerikkalainen tyyli on runsas ja näyttävä, kun taas aasialainen on hillitympi.  Jouluswag sopii monenlaiseen kotiin ja erilaisten koristeiden avulla siitä pystyy räätälöimään jokaisen tyyliin sopivan.   Swag muistuttaa ylösalaisin käännettyä kimppua. Sen suomalaisempi nimi voisi olla vaikkapa jouluvihta tai - vasta.  Swag rakentuu kestävistä havuista sekä esimerkiksi kuivakukista. Kauniisti kuivuvat leikkomateriaalit, kuten eucalyptus, sekä nauhat ja joulukoristeet viimeistelevät ilmeen. Suomalaiseen swagiin voi yhdistää hyvin luonnonmateriaaleja; koivunoksaa, sammalta, tuohta ja käpyjä.   Lähde: eKukka.fi Minä innostuin kokeilemaan oman jouluswagin tekemistä, johon sain materiaalit meidän puutarhast

Vuokra-asunnon stailaus, osa 3 / WC

Viimeisenä stailausta käsittelevässä postaussarjassani on vuokra-asunnon WC-tilat, jossa haasteena oli ehdottomasti sen pieni koko. Taloyhtiössä oli viime vuonna saatu päätökseen putkiremontti, jonka yhteydessä uusittiin vain WC- kalusteet. Edellisestä remontista, vuonna 2005 toteutetulle, pintaremontille ei tehty mitään, koska kaakelit olivat vielä suhteellisen ajattomat ja hyvässä kunnossa.       Heti ovesta sisään tullessa on käsienpesuallas ja peilikaappi. Sen taakse mahtuu kapea pesukone, mutta stailauksessa laitoin sen paikalle pyykkikorin ja valmiisiin koukkuihin pyyheliinat.  Lisää tunnelmaa toin muutamilla tekokasveilla.             Tässä sama kalusteryhmä, mutta toisesta kuvakulmasta kuvattuna. Koska kylpyhuoneessa on käytetty vihreitä koristelaattoja, päätin käyttää vihreätä myös tekstiileissä. Ja kuten huomata saattaa pienen neliömäärän vuoksi tämän tilan kuvaaminen oli erityisen haastavaa Jälkeen päin huomasin myös, että peiliä olisi v

Vuokra-asunnon stailaus, osa 1/ KEITTIÖ

Pääsin maaliskuussa stailaamaan erään kolmion, joka on menossa vuokralle. Halusin tehdä tyhjistä huoneista hieman kutsuvamman, joten stailasin keittiön, yhden makuuhuoneen ja kylpyhuoneen.  Koska kuvia tulisi yhteen postaukseen liian paljon, jaoin ne huoneittain kukin omiksi postauksiksi. Tässä olisi teille keittiö ja sen muutos...   Stailattavana oli peruskolmio (3 huonetta, keittiö ja parveke). Talo on rakennettu 60-luvulla ja viimeisinä vuosina siinä on tehty isoimmat remontit (ikkunat, katto, julkisivu ja viimeksi putkiremontti). Asunto on ollut usean vuoden vuokrattuna, mutta nyt haluttiin vähän päivittää pintoja ja kalustaa huoneita. Keittiössä remontti on tehty 2000-luvun alussa ja kaapistoille ei ole sen jälkeen tehty mitään. Nyt oli tarpeen tehdä pientä päivitystä pinnoissa, joten tapetti otettiin pois ja seinät maalattiin Tikkurilan Paperi-sävyllä. Ensimmäisessä kuvassa olen tuonut jo huonekalut ja verhon, mutta sisustuksen viimeistely on vielä tekemättä.