Siirry pääsisältöön

Päivystämässä



Kävin eräänä heinäkuun perjantaina tekemässä lyhyen päivystyksen GLORIA keittiöillä. Heidän liiketilansa sijaitsee Raumalla, keskuspuiston reunalla. Samalla kun päivystin yhdessä mieheni kanssa, siivoilin ja napsin muutamia kuvia keittiökokonaisuuksista...



 
 
Liiketilassa on esillä tämä ihana sininen keittiö marmoritasolla.
Kaapit ovat vetimettömät, mutta oven yläreunassa on uritus, josta saa hyvin kiinni.
Kalusterunkojen syvyyksiä vaihtamalla isosta kalusteseinästä on saatu mielenkiintoisen näköinen.
 Lisäksi keittiöön kuuluu  saareke, jonka toisessa päässä liesi isoilla alakaapeilla ja toisessa päässä on tila ruokailulle.

 
 
 
 
Sininen väri on rohkea valinta, mutta mielestäni myös hyvin kaunis.
Saarekkeessa oleva tumman puun värinen taso luo lisää lämpöä ja sopii hyvin tuon sinisen kaapiston kanssa.
Työtaso tuo mukavaa materiaalien vaihtelua tekemättä lopputulosta kuitenkaan rauhattomaksi.
 





 
Tasoa on riittävästi ja avohyllyille saa esille jokapäiväisessä käytössä olevia astioita tai sitten niitä kauniimpia kulhoja.
Ja tuo taso on NIIN hieno!


 

 
 
Liiketilassa on myös kaunis tamminen keittiökokonaisuus.
Tiskialtaan alla on moottoroitu roskiskaappi, jonka saa auki näppärästi ovea tönäisemällä.
Lisäksi esillä on tuo hieno indurstial-tyyppinen hana ja kulmakaappien mekanismeja.





Tamminen keittiö on eräänlainen kestotuote.
Mielestäni tammi tuo asuntoon aina tietynlaista arvokkuutta.
Pelkästään ala- tai yläovia vaihtamalla kokonaisuudesta saa erinäköisen.
Tasoilla ja välitilaratkaisuilla keittiöön saa muokattua vielä lisäilmettä suhteellisen helposti..
 
 

 
 
Välitilaan voi vielä asentaa kiskon, johon voi lisätä mieleisensä kokoelman välitilatarvikkeita.
Kuvassa näkyvä teline tabletille tai keittokirjalle on oikein näppärä, sillä sen saa tarpeen vaatiessa myös pois näkyvistä.
Tämän lisäksi on veitsi-, folio-ja talouspaperi- sekä  maustetelinettä. Erilaisia näppäriä ratkaisuja helpottamaan sitä keittiöarkea...ja vieläpä tyylikkäästi.
 
 
 
Voitte uskoa, että päivän päätteeksi sitä omaa keittiötä kotona katsoo hieman kriittisellä silmällä. Meidän keittiömme on todellakin jo parhaat päivänsä nähnyt ja tarvetta muutokseen olisi.
Niinpä sain tästä inspiraatiota myös oman keittiömme suunnitteluun...
 
 
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä ihmeen jouluswag?

Ovikoriste eli swag on perinteisen kranssin rinnalle noussut trendikäs joulukodin koriste. Sen voi seppeleen tavoin ripustaa oveen, seinälle, takan ylle, seinäkoristeeksi kotiin, terassille tai parvekkeelle.  Swag tulee Yhdysvalloista sekä Aasiasta, joissa se on ollut jo pitkään suosittu. Amerikkalainen tyyli on runsas ja näyttävä, kun taas aasialainen on hillitympi.  Jouluswag sopii monenlaiseen kotiin ja erilaisten koristeiden avulla siitä pystyy räätälöimään jokaisen tyyliin sopivan.   Swag muistuttaa ylösalaisin käännettyä kimppua. Sen suomalaisempi nimi voisi olla vaikkapa jouluvihta tai - vasta.  Swag rakentuu kestävistä havuista sekä esimerkiksi kuivakukista. Kauniisti kuivuvat leikkomateriaalit, kuten eucalyptus, sekä nauhat ja joulukoristeet viimeistelevät ilmeen. Suomalaiseen swagiin voi yhdistää hyvin luonnonmateriaaleja; koivunoksaa, sammalta, tuohta ja käpyjä.   Lähde: eKukka.fi Minä innostuin kokeilemaan oman jouluswagin tekemistä, johon sain materiaalit meidän puutarhast

Vuokra-asunnon stailaus, osa 1/ KEITTIÖ

Pääsin maaliskuussa stailaamaan erään kolmion, joka on menossa vuokralle. Halusin tehdä tyhjistä huoneista hieman kutsuvamman, joten stailasin keittiön, yhden makuuhuoneen ja kylpyhuoneen.  Koska kuvia tulisi yhteen postaukseen liian paljon, jaoin ne huoneittain kukin omiksi postauksiksi. Tässä olisi teille keittiö ja sen muutos...   Stailattavana oli peruskolmio (3 huonetta, keittiö ja parveke). Talo on rakennettu 60-luvulla ja viimeisinä vuosina siinä on tehty isoimmat remontit (ikkunat, katto, julkisivu ja viimeksi putkiremontti). Asunto on ollut usean vuoden vuokrattuna, mutta nyt haluttiin vähän päivittää pintoja ja kalustaa huoneita. Keittiössä remontti on tehty 2000-luvun alussa ja kaapistoille ei ole sen jälkeen tehty mitään. Nyt oli tarpeen tehdä pientä päivitystä pinnoissa, joten tapetti otettiin pois ja seinät maalattiin Tikkurilan Paperi-sävyllä. Ensimmäisessä kuvassa olen tuonut jo huonekalut ja verhon, mutta sisustuksen viimeistely on vielä tekemättä.

Vuokra-asunnon stailaus, osa 3 / WC

Viimeisenä stailausta käsittelevässä postaussarjassani on vuokra-asunnon WC-tilat, jossa haasteena oli ehdottomasti sen pieni koko. Taloyhtiössä oli viime vuonna saatu päätökseen putkiremontti, jonka yhteydessä uusittiin vain WC- kalusteet. Edellisestä remontista, vuonna 2005 toteutetulle, pintaremontille ei tehty mitään, koska kaakelit olivat vielä suhteellisen ajattomat ja hyvässä kunnossa.       Heti ovesta sisään tullessa on käsienpesuallas ja peilikaappi. Sen taakse mahtuu kapea pesukone, mutta stailauksessa laitoin sen paikalle pyykkikorin ja valmiisiin koukkuihin pyyheliinat.  Lisää tunnelmaa toin muutamilla tekokasveilla.             Tässä sama kalusteryhmä, mutta toisesta kuvakulmasta kuvattuna. Koska kylpyhuoneessa on käytetty vihreitä koristelaattoja, päätin käyttää vihreätä myös tekstiileissä. Ja kuten huomata saattaa pienen neliömäärän vuoksi tämän tilan kuvaaminen oli erityisen haastavaa Jälkeen päin huomasin myös, että peiliä olisi v