Siirry pääsisältöön

STAILAUS JA TUOTEKUVAUS- koulutuksesta

Olen aloittanut Stailaus ja tuotekuvausopintoni elokuun puolessa välissä ja täällä on nyt täysi tohina päällä. Ajattelin tehdä pienen tiivistelmän koulutuksesta, jos vaikka joku muu innostuu opiskelemaan aihetta. Mainittakoon vielä, että tämän postauksen kuvat eivät liity suoranaisesti opiskeluihin, vaan ovat omia harjoitelmia ja kuvasaldoa eräästä myyntistailatusta asunnosta. 





Stailaus ja tuotekuvaus-koulutuksen järjestää Salon seudun ammattiopisto. Koulutus sopii yrittäjälle, verkkokauppiaalle tai työntekijälle, joka tarvitsee valokuvia yrityksen markkinointiviestinnässä. Siinä suoritetaan taideteollisuusalan perustutkinnon tutkinnon osa: Palvelun suunnittelu ja toteuttaminen ja laajuudeltaan se on 15 ops. Koulutus toteutetaan verkko-opetuksena (Teams) ja kokonaisuudessaan se kestää 4-6 kk. Verkko-opetuspäiviä on kahdeksan ja sen lisäksi opintoihin kuuluu itsenäistä työskentelyä. Koulutukseen valitaan haastattelun perusteella ja mikä parasta, se on osallistujille maksutonta.






Kahden viikon opiskelukokemuksella voin suositella lämpimästi koulutusta asiasta kiinnostuneille. Koulutus on vastannut odotuksiani ja täytyy samalla todeta, että opiskelun työmäärä on myös yllättänyt minut. Opettajamme on äärimmäisen pätevä ja hyvällä tavalla vaativa. Vain tekemällä oppii ja virheistä erityisesti. Olemme saaneet opetusta mm. valokuvauksen perusteista, kameratekniikasta, perustietoa tuote ja- miljöökuvauksesta sekä kuvaussuunnittelusta ja jokaisen verkko-opetuspäivän jälkeen olemme saaneet 2-3 aiheeseen liittyvää tehtävää. 





Opiskelujen edetessä olen jo nyt huomannut jonkinlaista kehitystä. Olen saanut paljon uutta hyödyllistä  tietoa ja myös pohdittavaa. Tämän koulutuksen aikana tulee väkisinkin prosessoitua oman yrityksen asioita ja mikä parasta, niitä saa jakaa muiden opiskelijoiden/yrittäjien  kanssa. Vertaistukea ja verkostoitumista parhaimmillaan.






Valokuvaaminen on tuntuu tällä hetkellä erityisen mukavalta...ja samalla haastavalta. Tiedon (ja ehkä taidonkin) lisääntyessä itsekritiikki omia tuotoksia kohtaan tuntuu kasvavan. Haluan tulla paremmaksi kuvaajaksi ja se onnistuu vain harjoittelemalla ja valokuvaamalla. Yritän saada opintoihin kuuluvan näytön tehtyä ennen joulua ja syyskuussa aloitan vielä visualistin opinnot, joten kiirettä tulee varmasti olemaan. Otan opiskeluistani kaiken ilon irti ja katsotaan mihin se johtaa...




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä ihmeen jouluswag?

Ovikoriste eli swag on perinteisen kranssin rinnalle noussut trendikäs joulukodin koriste. Sen voi seppeleen tavoin ripustaa oveen, seinälle, takan ylle, seinäkoristeeksi kotiin, terassille tai parvekkeelle.  Swag tulee Yhdysvalloista sekä Aasiasta, joissa se on ollut jo pitkään suosittu. Amerikkalainen tyyli on runsas ja näyttävä, kun taas aasialainen on hillitympi.  Jouluswag sopii monenlaiseen kotiin ja erilaisten koristeiden avulla siitä pystyy räätälöimään jokaisen tyyliin sopivan.   Swag muistuttaa ylösalaisin käännettyä kimppua. Sen suomalaisempi nimi voisi olla vaikkapa jouluvihta tai - vasta.  Swag rakentuu kestävistä havuista sekä esimerkiksi kuivakukista. Kauniisti kuivuvat leikkomateriaalit, kuten eucalyptus, sekä nauhat ja joulukoristeet viimeistelevät ilmeen. Suomalaiseen swagiin voi yhdistää hyvin luonnonmateriaaleja; koivunoksaa, sammalta, tuohta ja käpyjä.   Lähde: eKukka.fi Minä innostuin kokeilemaan oman jouluswagin tekemistä, johon sain materiaalit meidän puutarhast

Vuokra-asunnon stailaus, osa 1/ KEITTIÖ

Pääsin maaliskuussa stailaamaan erään kolmion, joka on menossa vuokralle. Halusin tehdä tyhjistä huoneista hieman kutsuvamman, joten stailasin keittiön, yhden makuuhuoneen ja kylpyhuoneen.  Koska kuvia tulisi yhteen postaukseen liian paljon, jaoin ne huoneittain kukin omiksi postauksiksi. Tässä olisi teille keittiö ja sen muutos...   Stailattavana oli peruskolmio (3 huonetta, keittiö ja parveke). Talo on rakennettu 60-luvulla ja viimeisinä vuosina siinä on tehty isoimmat remontit (ikkunat, katto, julkisivu ja viimeksi putkiremontti). Asunto on ollut usean vuoden vuokrattuna, mutta nyt haluttiin vähän päivittää pintoja ja kalustaa huoneita. Keittiössä remontti on tehty 2000-luvun alussa ja kaapistoille ei ole sen jälkeen tehty mitään. Nyt oli tarpeen tehdä pientä päivitystä pinnoissa, joten tapetti otettiin pois ja seinät maalattiin Tikkurilan Paperi-sävyllä. Ensimmäisessä kuvassa olen tuonut jo huonekalut ja verhon, mutta sisustuksen viimeistely on vielä tekemättä.

Vuokra-asunnon stailaus, osa 3 / WC

Viimeisenä stailausta käsittelevässä postaussarjassani on vuokra-asunnon WC-tilat, jossa haasteena oli ehdottomasti sen pieni koko. Taloyhtiössä oli viime vuonna saatu päätökseen putkiremontti, jonka yhteydessä uusittiin vain WC- kalusteet. Edellisestä remontista, vuonna 2005 toteutetulle, pintaremontille ei tehty mitään, koska kaakelit olivat vielä suhteellisen ajattomat ja hyvässä kunnossa.       Heti ovesta sisään tullessa on käsienpesuallas ja peilikaappi. Sen taakse mahtuu kapea pesukone, mutta stailauksessa laitoin sen paikalle pyykkikorin ja valmiisiin koukkuihin pyyheliinat.  Lisää tunnelmaa toin muutamilla tekokasveilla.             Tässä sama kalusteryhmä, mutta toisesta kuvakulmasta kuvattuna. Koska kylpyhuoneessa on käytetty vihreitä koristelaattoja, päätin käyttää vihreätä myös tekstiileissä. Ja kuten huomata saattaa pienen neliömäärän vuoksi tämän tilan kuvaaminen oli erityisen haastavaa Jälkeen päin huomasin myös, että peiliä olisi v