Siirry pääsisältöön

Mielen ja muistin virkistykseksi

Edellisestä blogipostauksesta on kulunut luvattoman paljon aikaa. Jostain syystä en ole saanut kunnon syytä tai ideaa kirjoittaa tänne, joten olen suosiolla antanut asioiden muhia rauhassa. Blogin kirjoittamisen sijaan olen kunnostautunut päivittämään asioita enemmän Instagramiin, mutta se ei suinkaan tarkoita sitä, että olisin kokonaan jättämässä blogiani. Se on ollut ehkä enemmänkin vain kesätauolla.



Kesällä olen saanut työstää vähän erilaisia STAILIAMO:n asioita. Mielenkiintoisempana juttuna on ollut omien brändikuvien työstäminen yhdessä valokuvaaja Elli Halosen kanssa. Kahden päivän aikana tuli mietittyä brändäämistä ja visioitua erilaisia kuvia markkinointiin ja some-päivityksiin. Kuvia tuli huikea määrä ja niitä on sen jälkeen tullut käytettyä ahkerasti . Oli mielenkiintoista ja hauskaa työskennellä ammattilaisen kanssa ja parin päivän sparraus teki kyllä hyvää. Ammattilaisen ottamia valokuvia on ollut hienoa käyttää eri tilanteissa ja luulenpa, että yhteistyömme Ellin kanssa tulee  jatkumaan edelleen.




Tänä kesänä olen päässyt pitkän tauon jälkeen myös rakennushommiin, sillä aloitimme mieheni kanssa tekemään mökillä varastoa, jonka lopullinen käyttötarkoitus on  vielä epäselvä. Olipa mukava suunnitella ja rakentaa sitä yhdessä ns. pitkästä tavarasta. Vaikka tuo Pömpeliksi nimeämämme rakennelma ei ole suuren suuri, meni sen rakentamiseen kuitenkin useampi päivä. Olin projektissa n. puoleen väliin asti aktiivisesti mukana naulaten, mitaten ja sahaten, mutta mies saattoi sen valmiiksi asti. Oli hyvä palauttaa mieleen rakentamiseen liittyviä asioita ihan konkreettisesti, sillä se kokemus on jossain määrin myös vahvuuteni sisustustöissä. Mainittakoon vielä, että saaressa rakentaminen on hieman työlästä, sillä sieltä ei niin vain lähdetäkään hakemaan nauloja tai puuttuvaa puutavaraa. Tämän Pömpeli-projektin aikana muistelimme usein meidän yli 20-vuoden takaista mökkiprojektiamme monine vaikeuksineen ja haasteineen. Enää siihen en kyllä ryhtyisi, mutta tällainen pienimuotoinen rakentaminen on vielä ihan siedettävää. 





Olen saanut tehdä muutamia sisustusneuvontoja ja päässyt suunnittelemaan lapsemme rippijuhlia. Juhlapaikkana oli Ravintola Sydvest, jossa on hyvät puitteet pienten juhlien järjestämiselle. Minun tehtäväksi jäi enemmänkin juhlien yksityiskohtien suunnittelu: rippikakku, pöytäkoristeet ja juhlien muu rekvisiitta. Tein mm. taulukollaasin vuosien varrelta pojastamme ja koristelin juhlatilaa hänen ensimmäisillä luistimilla ja pelipaidalla; jotain pientä ja henkilökohtaista juhlan keskipisteenä olevasta. Juhlien visuaalinen puoli onnistui suunnitellusti ja lopputulos oli mielestäni hyvä. Toisinaan piti vähän "toppuutella", sillä suunnitteluinnostuksissani minulta meinasi välillä unohtua juhlan perimmäinen tarkoitus - ja ehkä kohtuullisuuskin; olihan kyseessä kuitenkin minun lapseni juhlat. Juhlat on nyt juhlittu ja minulla yksi juhlakoristelukokemus enemmän.




Kesällä olen malttanut myös lomailla eli minulla on ollut päiviä, kun en ole tehnyt juurikaan mitään. Tämä, jos mikä, on tehnyt minulle hyvää ja erityisesti se, että en ole kantanut siitä tekemättömyydestä yhtään huonoa omatuntoa. Olen nauttinut hyvin lämpimästä ja erikummallisesta (korona)kesästä enemmän kuin vuosiin. Uskaltauduin jopa lähtemään miehen kanssa kolmen päivän venereissulle Ahvenanmaan saaristoon. Siitä voit lukea enemmän tästä. Muutaman päivän irtiotto kotiympyröistä teki hyvää -  eikä tarvinnut lähteä edes kauas.





Kesän ja loman loppumisen merkkejä alkaa olla näkyvissä. Elokuun alussa sain mielenkiintoisen toimeksiannon 70-luvun kesämökin sisustussuunnittelusta. Se  on pitkästä aikaa isompi työ, jossa saan hyödyntää  kokemustani ja osaamistani laajemminkin. Haasteellista on ollut nopea aloitusaikataulu, vaikka varsinaisen projektin toteuttamiseen tulee menemään enemmän aikaa. Yritän saada tämän projektin hyvään malliin ennen elokuussa alkavaa "Stailaus ja tuotekuvaus"-opintoni ja syyskuussa alkavaa visualisti- opintojani. Hetken aikaa opiskelut menevät suloisesti päällekkäin, joten vapaa-ajan ongelmia ei ilmeisesti ole tiedossa, varsinkin kun olen ajatellut panostaa vielä asiakashankintaan ja STAILIAMO:n kehittämiseen. 



Ei muuta kuin innolla suunta eteenpäin- ja  kohti uutta tuntematonta!






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä ihmeen jouluswag?

Ovikoriste eli swag on perinteisen kranssin rinnalle noussut trendikäs joulukodin koriste. Sen voi seppeleen tavoin ripustaa oveen, seinälle, takan ylle, seinäkoristeeksi kotiin, terassille tai parvekkeelle.  Swag tulee Yhdysvalloista sekä Aasiasta, joissa se on ollut jo pitkään suosittu. Amerikkalainen tyyli on runsas ja näyttävä, kun taas aasialainen on hillitympi.  Jouluswag sopii monenlaiseen kotiin ja erilaisten koristeiden avulla siitä pystyy räätälöimään jokaisen tyyliin sopivan.   Swag muistuttaa ylösalaisin käännettyä kimppua. Sen suomalaisempi nimi voisi olla vaikkapa jouluvihta tai - vasta.  Swag rakentuu kestävistä havuista sekä esimerkiksi kuivakukista. Kauniisti kuivuvat leikkomateriaalit, kuten eucalyptus, sekä nauhat ja joulukoristeet viimeistelevät ilmeen. Suomalaiseen swagiin voi yhdistää hyvin luonnonmateriaaleja; koivunoksaa, sammalta, tuohta ja käpyjä.   Lähde: eKukka.fi Minä innostuin kokeilemaan oman jouluswagin tekemistä, johon sain materiaalit meidän puutarhast

Vuokra-asunnon stailaus, osa 1/ KEITTIÖ

Pääsin maaliskuussa stailaamaan erään kolmion, joka on menossa vuokralle. Halusin tehdä tyhjistä huoneista hieman kutsuvamman, joten stailasin keittiön, yhden makuuhuoneen ja kylpyhuoneen.  Koska kuvia tulisi yhteen postaukseen liian paljon, jaoin ne huoneittain kukin omiksi postauksiksi. Tässä olisi teille keittiö ja sen muutos...   Stailattavana oli peruskolmio (3 huonetta, keittiö ja parveke). Talo on rakennettu 60-luvulla ja viimeisinä vuosina siinä on tehty isoimmat remontit (ikkunat, katto, julkisivu ja viimeksi putkiremontti). Asunto on ollut usean vuoden vuokrattuna, mutta nyt haluttiin vähän päivittää pintoja ja kalustaa huoneita. Keittiössä remontti on tehty 2000-luvun alussa ja kaapistoille ei ole sen jälkeen tehty mitään. Nyt oli tarpeen tehdä pientä päivitystä pinnoissa, joten tapetti otettiin pois ja seinät maalattiin Tikkurilan Paperi-sävyllä. Ensimmäisessä kuvassa olen tuonut jo huonekalut ja verhon, mutta sisustuksen viimeistely on vielä tekemättä.

Vuokra-asunnon stailaus, osa 3 / WC

Viimeisenä stailausta käsittelevässä postaussarjassani on vuokra-asunnon WC-tilat, jossa haasteena oli ehdottomasti sen pieni koko. Taloyhtiössä oli viime vuonna saatu päätökseen putkiremontti, jonka yhteydessä uusittiin vain WC- kalusteet. Edellisestä remontista, vuonna 2005 toteutetulle, pintaremontille ei tehty mitään, koska kaakelit olivat vielä suhteellisen ajattomat ja hyvässä kunnossa.       Heti ovesta sisään tullessa on käsienpesuallas ja peilikaappi. Sen taakse mahtuu kapea pesukone, mutta stailauksessa laitoin sen paikalle pyykkikorin ja valmiisiin koukkuihin pyyheliinat.  Lisää tunnelmaa toin muutamilla tekokasveilla.             Tässä sama kalusteryhmä, mutta toisesta kuvakulmasta kuvattuna. Koska kylpyhuoneessa on käytetty vihreitä koristelaattoja, päätin käyttää vihreätä myös tekstiileissä. Ja kuten huomata saattaa pienen neliömäärän vuoksi tämän tilan kuvaaminen oli erityisen haastavaa Jälkeen päin huomasin myös, että peiliä olisi v