Siirry pääsisältöön

Sisustuksen trendit 2022

Sisustamisessa trendien vaihtelu näyttää muuttuvan hitaammin kuin aikaisemmin. Osasyy tähän on todennäköisesti vallitseva koronatilanne ja ihmisten kulutustottumisten muuttuminen. Viime vuosien trendisuuntaus näyttää jatkuvan tänäkin vuonna, mutta onneksi mukaan mahtuu aina jotain uutta...





Kun puhutaan trendeistä ei voi olla ohittamatta trendivärejä. Joka vuosi Pantone julkaisee vuoden värin ja tänä vuonna se loi aivan uuden värisävyn Very Perin, joka varmasti jakaa mielipiteitä. Kyseessä on voimakas talviokukan sävy, jota elävöittää violetinpunertava vivahde. Sävy on sinisen ja voimaannuttavan punaiset yhdistelmä ja se heijastelee korona-ajan henkeä. Väristä on tulkittavissa maailmanlaajuista muutosta, jonka osana nyt elämme. Kyseessä on uusi värisävy, joka kuvastaa globaalia innovointia ja muutosta. Kokonaisvaikutelma on iloinen ja dynaaminen ja samalla luovuuteen ja mielikuvitukselliseen ilmaisuun rohkaiseva. (Lähde: Iltalehti )



Tikkurila oma vuoden väri on punaruskea Tuulihaukka (L 478) jonka sävy tuo viitteitä 70-luvusta. Se on lempeä, juureva, syleilevän lämmin ruskea. Vaikka tuulihaukka on intensiivinen väri, se silti rauhallinen ja pehmeä. sävynä se sopii sekä moderniin että perinteiseen tyyliin ja sitä voi käyttää missä tahansa tilassa, joko isoina pintoina tai pieninä yksityiskohtina. Seinäpinnalla se syleilee koko huonetta ja luo pesämäisen, intiimin tunnelman. (Lähde: Tikkurila.fi)





Pitkään trendinä on ollut tietynlainen "trendittömyys". Kodeista halutaan yksilöllisiä ja siellä asuvien näköisiä.  Ruskean, vihreän ja sinisen sävyjä alkaa näkyä enemmän. Sohvissa huonekalujen muodot pyöristyvät ja erityisesti palasohvat tekevät tuloaan. Sohvien jalat madaltuvat tai niissä ei ole jalkoja lainkaan. Niiden materiaaleissa suositaan  edelleen samettia, buklee-kangasta ja nahkaa, 70-luvun trendejä mukaillen. Huonekaluissa on tulossa tummia puunsävyjä (teak ja pähkinä) vaaleiden huonekalujen rinnalle ja raitoja näkyy sekä tapeteissa että tekstiileissä.





Vaikka valko-harmaa-mustat kodit alkavat väistyä ja tilalle on tulossa värejä, haluttaa kodeista tehdä myös rauhoittumispaikkoja. Aistiesteettömyys ja luonnonmateriaalien käyttö jatkaa suosiotaan. Viime  vuosien sosiaalisessa mediassa ollut runsas Boho-trendi jatkaa suosiotaan, mutta hieman maltillisempana. Kodeista halutaan tehdä viihtyisiä ja niihin halutaan panostaa enemmän. Kotiin halutaan "arjen luksusta", joka voi olla esim. koti-spa, hyvin varusteltu keittiö tai harrastetila. Etätyö tulee jäämään jossain määrin yleiseksi käytännöksi ja se muokkaa kotien tilantarvetta. Sisustuksessa ja kalustemuotoilussa muunneltavuus ja monikäyttöisyys tulee korostumaan. 







 Sisutuksessa näkyy erityisesti viitteitä 70- ja 80- luvusta, mutta myös 50- luvusta. Puuta käytetään erilaisissa paneeliseinissä ja rimoituksissa. Sisustajat ylläpitävät vastuullisen kuluttamisen ja kestävän kehityksen trendiä ja linja tulee jatkumaan tulevinakin vuosina. Kuluttajat haluavat ympäristöystävällisempiä tuotteita ja tähän on myös vastattava. Kodin sisustajille ja remontoijille tarjotaan täysin kierrätysmateriaaleista valmistettuja ja mahdollisimman hiilineutraaleja tuotteita. 




On mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan sisustamisen ja asumisen trendit muuttuvat, kun maailmanlaajuinen koronatilanne helpottuu. Toivottavasti ensi kesän Naantalin asuntomessuilla saamme nähdä jo uusia raikkaita sisustuksen tuulahduksia...




Järjestän ystävänpäivän kunniaksi noin 30 minuutin  ilmaisen webinaarin, jonka aiheena on Sisutuksen trendit 2022. Siinä käsittelen tämän blogipostauksen aiheita, mutta mukana on myös katsaus esim. keittiö ja laattatrendeistä. Jos aihe kiinnostaa, laita sähköpostia (satu.nurmi@stailiamo.fi), niin lähetän sinulle linkin. Tervetuloa mukaan!






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä ihmeen jouluswag?

Ovikoriste eli swag on perinteisen kranssin rinnalle noussut trendikäs joulukodin koriste. Sen voi seppeleen tavoin ripustaa oveen, seinälle, takan ylle, seinäkoristeeksi kotiin, terassille tai parvekkeelle.  Swag tulee Yhdysvalloista sekä Aasiasta, joissa se on ollut jo pitkään suosittu. Amerikkalainen tyyli on runsas ja näyttävä, kun taas aasialainen on hillitympi.  Jouluswag sopii monenlaiseen kotiin ja erilaisten koristeiden avulla siitä pystyy räätälöimään jokaisen tyyliin sopivan.   Swag muistuttaa ylösalaisin käännettyä kimppua. Sen suomalaisempi nimi voisi olla vaikkapa jouluvihta tai - vasta.  Swag rakentuu kestävistä havuista sekä esimerkiksi kuivakukista. Kauniisti kuivuvat leikkomateriaalit, kuten eucalyptus, sekä nauhat ja joulukoristeet viimeistelevät ilmeen. Suomalaiseen swagiin voi yhdistää hyvin luonnonmateriaaleja; koivunoksaa, sammalta, tuohta ja käpyjä.   Lähde: eKukka.fi Minä innostuin kokeilemaan oman jouluswagin tekemistä, johon sain materiaalit meidän puutarhast

Vuokra-asunnon stailaus, osa 1/ KEITTIÖ

Pääsin maaliskuussa stailaamaan erään kolmion, joka on menossa vuokralle. Halusin tehdä tyhjistä huoneista hieman kutsuvamman, joten stailasin keittiön, yhden makuuhuoneen ja kylpyhuoneen.  Koska kuvia tulisi yhteen postaukseen liian paljon, jaoin ne huoneittain kukin omiksi postauksiksi. Tässä olisi teille keittiö ja sen muutos...   Stailattavana oli peruskolmio (3 huonetta, keittiö ja parveke). Talo on rakennettu 60-luvulla ja viimeisinä vuosina siinä on tehty isoimmat remontit (ikkunat, katto, julkisivu ja viimeksi putkiremontti). Asunto on ollut usean vuoden vuokrattuna, mutta nyt haluttiin vähän päivittää pintoja ja kalustaa huoneita. Keittiössä remontti on tehty 2000-luvun alussa ja kaapistoille ei ole sen jälkeen tehty mitään. Nyt oli tarpeen tehdä pientä päivitystä pinnoissa, joten tapetti otettiin pois ja seinät maalattiin Tikkurilan Paperi-sävyllä. Ensimmäisessä kuvassa olen tuonut jo huonekalut ja verhon, mutta sisustuksen viimeistely on vielä tekemättä.

Vuokra-asunnon stailaus, osa 3 / WC

Viimeisenä stailausta käsittelevässä postaussarjassani on vuokra-asunnon WC-tilat, jossa haasteena oli ehdottomasti sen pieni koko. Taloyhtiössä oli viime vuonna saatu päätökseen putkiremontti, jonka yhteydessä uusittiin vain WC- kalusteet. Edellisestä remontista, vuonna 2005 toteutetulle, pintaremontille ei tehty mitään, koska kaakelit olivat vielä suhteellisen ajattomat ja hyvässä kunnossa.       Heti ovesta sisään tullessa on käsienpesuallas ja peilikaappi. Sen taakse mahtuu kapea pesukone, mutta stailauksessa laitoin sen paikalle pyykkikorin ja valmiisiin koukkuihin pyyheliinat.  Lisää tunnelmaa toin muutamilla tekokasveilla.             Tässä sama kalusteryhmä, mutta toisesta kuvakulmasta kuvattuna. Koska kylpyhuoneessa on käytetty vihreitä koristelaattoja, päätin käyttää vihreätä myös tekstiileissä. Ja kuten huomata saattaa pienen neliömäärän vuoksi tämän tilan kuvaaminen oli erityisen haastavaa Jälkeen päin huomasin myös, että peiliä olisi v