Siirry pääsisältöön

Pintaremonttia osa 1

Minulla on ollut ollut asunto-osake jo yli 10 vuotta ja olen ollut onnekas, sillä minulla on ollut siinä pitkäaikaisia vuokralaisia. Taloyhtiössä on vuosien aikana tehty katto- julkisivu- ja putkiremontit, mutta omistamassani asunnossa on tehty vain pientä remonttia. Vuodet olivat tehneet tehtävänsä ja asunnon yleis-ilme oli jo aavistuksen nuhjuinen.



Suunnitelmissa oli tehdä suhteellisen edullinen pintaremontti

Viimeisen vuokrasuhteen päättyessä kesällä, mietin pitkään asunnon myymistä tai sen vuokraamista edelleen. Kiinteistövälittäjä kävi arvioimassa asunnon ja hänen mielestään asunnossa kannattaisi tehdä jo jonkinlaista kasvojenkohotusta, sillä olihan pinnat jo vuosien saatossa kuluneet. Pohdinnan jälkeen tein päätöksen ja suunnitelmat pintaremontin toteutuksesta ja projekti lähti käyntiin.


Suunnitelmissa oli tehdä suhteellisen edullinen pintaremontti, jossa käytäisiin läpi kuluneimmat huoneet ja seinäpinnat. Kevyen remontin vuoksi taloyhtiöltä ei tarvinnut hakea erillistä lupaa remonttia varten. Olohuoneessa ja toisessa makuhuoneessa olevat tapetit saivat luvan lähteä. Makuhuoneen, olohuoneen ja eteisen seinät saivat uudet maalipinnat ja asunnon yleisilme siistiytyi merkittävästi. 


Pintaremontissa pohjatyön, hyvien maalien ja maalausvälineiden merkitys korostui

Remontti oli helppo toteuttaa, koska asunto oli tyhjä. Eniten aikaa meni pintojen suojaamiseen ja pohjatöihin, sillä kiviseinissä oli vuosien aikana tullut melkoisesti koloja. En lähtenyt irrottamaan jalka- ja ovilistoja, vaan suojasin ne maalarinteipillä. Teippiä kului melkoisesti, mutta tämä työ kannatti ehdottomasti tehdä, sillä hyvällä suojauksella varsinainen maalaaminen sujui nopeasti ja vaivattomasti.


Pintaremontissa pohjatyön, hyvien maalien ja maalausvälineiden merkitys korostui. Remontissa halusin kokeilla Cover Story Paint:in muovittomia ja hengittäviä maaleja. Tällä kokemuksella voin ehdottomasti suositella niitä. Valitsemani värisävyt ovat kauniita ja valmis maalipinta on miellyttävän himmeä. Maali on helposti telattavissa seinään ja niiden peittokyky on hyvä; kaksi kerrosta maalia riitti tässä kohteessa erinomaisesti siistiin lopputulokseen.


Remonttisuunnitelmiin tuli pieni muutos

Alkuperäisen suunnitelman mukaan olisin maalannut vielä laminaattilattian ja väliovet olisin vienyt maalaamoon, mutta remonttisuunnitelmiin tuli pieni muutos. Tutun perheen akuutti asunnon tarve tuli ajankohtaiseksi juuri kun oli aloittanut remontin. Aikataulullisista syistä en olisi saanut pintaremonttia vietyä loppuun saakka, joten siirsin osan remontin toteutuksesta suosiolla tulevaan kevääseen tai kesään.


Vaikka pintaremontti jäi vaiheeseen, olen jo nyt tyytyväinen, miltä asunnossa näyttää. Alkuperäiset väliovet haluan ehdottomasti edelleen säilyttää ja maalauttaa. Lattian kohdalla jäi vielä pohdittavaksi maalausurakan toteuttaminen tai vaihtoehtoisesti koko lattian uusiminen. Yksi vaihtoehto on, että en tee lattioille mitään, sillä seinien "raikastamisen" jälkeen se ei näytä enää niin huonolta kuin ennen remonttia. Asunnon tilapäinen vuokraaminen antoi onneksi lisää miettimisaikaa.


Asunto olisi hyvä flippauskohde

Pintaremontti siis jatkuu, mutta luultavimmin vasta puolen vuoden päästä. Maalaaminen  osoittautui tässä kohteessa erinomaiseksi ratkaisuksi. Asunto olisi myös hyvä flippauskohde, jos remonttiin panostaisi suuremmalla rahasummalla ja tekisi hieman isompaa remonttia. Asunto-osakeyhtiö on "hyvässä kunnossa", asunnon sijainti on erinomainen ja pohjaratkaisu toimiva. Tässä vaiheessa en lämmennyt isommalle remontille, mutta katsotaan, mitä aika ja kevätaurinko tekee omille ajatuksille...


P.S. Valitettavasti minulla on vain huonosti kuvia lopputuloksesta, sillä muuttokuormaa tuli sitä mukaa sisään, kun remontti eteni.



Kommentit

  1. Mekin tahtoisimme jonkun ammattilaisen kiinteistövälityksestä tulevan käymään, jotta saisimme myös jonkinlaisen arvion. Asunto nimittäin lähtee meillä myyntiin varmasti ensi vuonna, joten olisi hyvä tietää mitä siitä voi pyytä. Kiva seurata tätä pintaremonttia, kiitos kun jaat. https://www.vihdoinkotona-lkv.fi/palvelut/myymassa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuokra-asunnoille näyttää olevan tarvetta, sillä olin ajatellut laittaa tämän myyntiin edellisen vuokrasuhteen päättyessä. maailmantilanne on muuttunut sen verran, että asuntojen myyntiaika on hidastunut ja hinnoissakin on ollut laskua. Koska löysin uuden pitkäaikaisen vuokralaisen, huoneiston remontointi on jäädytettynä. Koska kävin kaikki huonokuntoiset pinnat, teki se asunnon vuokraamisesta jo huomattavasti mukavamman.
      Kiinteistövälittäjiltä saa varmasti oikean suuntaista arviota asuntojen hinnoista.
      Ja kiva, kun olit jättänyt kommentin, vaikka huomasin sen vasta näin myöhään ;)

      Poista
  2. Nuo arviot ovatkin hyviä. Meidän naapurin kanssa olin juuri jutuissa ulkona kun postia hain muutama päivä sitten, ja hän kertoi että hekin etsivät kiinteistövälittäjää. Ilmeisesti heillä on siis muutto suunnitelmissa. Kauan he tuossa ovat asuneetkin, talo rakennettiin jo ennenkuin me rakensimme omamme. https://www.kotikulma.net/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni kannattaa hakea muutamalta kiinteistövälittäjältä arvio ja samalla saa tuntumaa siitä, minkälaisesta kiinteistövälittäjästä on kysymys. Kallein ei välttämättä ole paras eikä halvin huonoin... ;)

      Poista
  3. Ilmeisesti kannattaa aina varautua siihen, että jonkinlaisia muutoksia voi tulla suunnitelmiin. Minäkin olen etsinyt hieman tietoa, kuinka hoituisi minun asuntoni huoneistoremontti. Ostin tämän asunnon aikoinaan, ja tarkoitus olisi se remontoida. Kuitenkin tästä on jo kaksi vuotta, ja asunto näyttää edelleen samalta. https://www.karakennus.fi/remonttipalvelu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyksiin kannattaa todellakin varautua. Remontoinnissa voi säästää paljonkin, jos pystyy tekemään mahdollisimman paljon itse. Minulla suunnitelmat menivät uusiksi, kun asunnolle ilmeni vuokrauksentarvetta. Joskus asunnolle riittää pieni pintaremontti tai huonekalujen uudelleenjärjestely ja tällöin voi käyttää sisustusneuvonta-palvelua. Pienillä asioilla voidaan saada aikaiseksi isokin muutos!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä ihmeen jouluswag?

Ovikoriste eli swag on perinteisen kranssin rinnalle noussut trendikäs joulukodin koriste. Sen voi seppeleen tavoin ripustaa oveen, seinälle, takan ylle, seinäkoristeeksi kotiin, terassille tai parvekkeelle.  Swag tulee Yhdysvalloista sekä Aasiasta, joissa se on ollut jo pitkään suosittu. Amerikkalainen tyyli on runsas ja näyttävä, kun taas aasialainen on hillitympi.  Jouluswag sopii monenlaiseen kotiin ja erilaisten koristeiden avulla siitä pystyy räätälöimään jokaisen tyyliin sopivan.   Swag muistuttaa ylösalaisin käännettyä kimppua. Sen suomalaisempi nimi voisi olla vaikkapa jouluvihta tai - vasta.  Swag rakentuu kestävistä havuista sekä esimerkiksi kuivakukista. Kauniisti kuivuvat leikkomateriaalit, kuten eucalyptus, sekä nauhat ja joulukoristeet viimeistelevät ilmeen. Suomalaiseen swagiin voi yhdistää hyvin luonnonmateriaaleja; koivunoksaa, sammalta, tuohta ja käpyjä.   Lähde: eKukka.fi Minä innostuin kokeilemaan oman jouluswagin tekemistä, johon sain materiaalit meidän puutarhast

Vuokra-asunnon stailaus, osa 1/ KEITTIÖ

Pääsin maaliskuussa stailaamaan erään kolmion, joka on menossa vuokralle. Halusin tehdä tyhjistä huoneista hieman kutsuvamman, joten stailasin keittiön, yhden makuuhuoneen ja kylpyhuoneen.  Koska kuvia tulisi yhteen postaukseen liian paljon, jaoin ne huoneittain kukin omiksi postauksiksi. Tässä olisi teille keittiö ja sen muutos...   Stailattavana oli peruskolmio (3 huonetta, keittiö ja parveke). Talo on rakennettu 60-luvulla ja viimeisinä vuosina siinä on tehty isoimmat remontit (ikkunat, katto, julkisivu ja viimeksi putkiremontti). Asunto on ollut usean vuoden vuokrattuna, mutta nyt haluttiin vähän päivittää pintoja ja kalustaa huoneita. Keittiössä remontti on tehty 2000-luvun alussa ja kaapistoille ei ole sen jälkeen tehty mitään. Nyt oli tarpeen tehdä pientä päivitystä pinnoissa, joten tapetti otettiin pois ja seinät maalattiin Tikkurilan Paperi-sävyllä. Ensimmäisessä kuvassa olen tuonut jo huonekalut ja verhon, mutta sisustuksen viimeistely on vielä tekemättä.

Vuokra-asunnon stailaus, osa 3 / WC

Viimeisenä stailausta käsittelevässä postaussarjassani on vuokra-asunnon WC-tilat, jossa haasteena oli ehdottomasti sen pieni koko. Taloyhtiössä oli viime vuonna saatu päätökseen putkiremontti, jonka yhteydessä uusittiin vain WC- kalusteet. Edellisestä remontista, vuonna 2005 toteutetulle, pintaremontille ei tehty mitään, koska kaakelit olivat vielä suhteellisen ajattomat ja hyvässä kunnossa.       Heti ovesta sisään tullessa on käsienpesuallas ja peilikaappi. Sen taakse mahtuu kapea pesukone, mutta stailauksessa laitoin sen paikalle pyykkikorin ja valmiisiin koukkuihin pyyheliinat.  Lisää tunnelmaa toin muutamilla tekokasveilla.             Tässä sama kalusteryhmä, mutta toisesta kuvakulmasta kuvattuna. Koska kylpyhuoneessa on käytetty vihreitä koristelaattoja, päätin käyttää vihreätä myös tekstiileissä. Ja kuten huomata saattaa pienen neliömäärän vuoksi tämän tilan kuvaaminen oli erityisen haastavaa Jälkeen päin huomasin myös, että peiliä olisi v