Siirry pääsisältöön

Veneen uudistus

Veneen tai matkailuauton sisustus voidaan uudistaa tekstiilejä ja pintoja uusimalla. Hieman isommalla pintaremontilla tiloihin saadaan jo aivan uutta ilmettä. Seuraavassa esittelen teille erään matkaveneen, jossa perhe teki isoja muutoksia sekä sisällä että ulkona. 


Veneen sisustus oli kulunut ja nuhjaantunut

Perhe osti itselleen muutama vuosi sitten haaveilemansa matkaveneen kesälomareissuja varten. Yksi kesä meni reissatessa ja tutustuessa veneeseen. Vuosien saatossa veneen sisustus oli kuitenkin kulunut ja nuhjaantunut, joten kesän jälkeen perhe päätti kunnostaa sen sekä sisältä että ulkoa. Vene nostettiin syksyllä ylös ja talven aikana se sai aivan uuden maalipinnan ja kansimateriaalin. Myös sisätiloissa uudistettiin sekä pintoja että tekstiilejä.  Kätevinä ihmisinä perhe suunnitteli ja toteutti veneen remontin pääosin itse, jotta lopputulos olisi heille mieluisa. 


Veneessä uudistettiin pintoja ja kaikki tekstiilit

Veneessä  uudistettiin kaikki tekstiilit ja yleisilme on rauhallinen. Tekstiileissä huomioitiin niiden sopivuus veneilyyn ja siksi sinne valittiin likaa ja kosteutta hylkivää kangasta. Yksivärisen istuintyynyjen sijaan niihin saatiin hieman toisenlaista rytmiä, kun selkänojaan valittiin raidallinen kangas ja kivana yksityiskohtana niihin lisättiin vielä nahkaremmit. Hyteissä verhoratkaisu toteutettiin perinteisellä vaijerikiinnityksellä, mutta ohjaamotilassa verhot tehtiin rullaverhoina, joissa kiinnitys toteutettiin samalla nahkaremmi-idealla kuin selkänojatyynyissä.Veneen sisällä puuosat säilytettiin, mutta esim. keulassa oleva makuukajuutan sisäverhous seinissä uudistettiin. Sen lisäksi veneen sisätiloihin asennettiin uusi kokolattiamatto. Pieni kompakti vessa suihkuineen remontoitiin maalaamalla ja uudistamalla kalusteita.Niin kuin isoimmissa veneissä yleensä, täälläkin on pieni pentteri (=keittokomero), jossa ruoanlaitto onnistuu kaasuliedellä ja uunilla erinomaisesti. Keittiön toiminnot pysyivät ennallaan, mutta uutta ilmettä saatiin mm. keittiön vetimet ja valaistusta uusimalla. Veneessä kaikki on hyvin kompaktia ja tarkkaan mietittyä. Säilytystila täytyy ottaa luovasti käyttöön ja jokainen pienikin kolo on hyödynnettävä.


Kaikille löytyy oma tila

Makuutiloja on isommallekin porukalle ja tarvittaessa lisävuoteen saa ruokailutilan pöytää laskemalla. Keulassa on makuusoppi vanhemmille ja takahytissä on nukkumapaikat perheen kahdelle pojalle.  Veneen toiselle laidalla on vielä pieni makuusoppi perheen teinineidille, joten kaikille löytyy tarvittaessa oma tila. 
Etukajuutan ja takakajuutan välissä on ohjaamo/välitila, jossa on myös pieni pöytäryhmä. Huonolla ilmalla tilassa mahtuu hyvin istumaan isommallakin porukalla ja pitää seuraa veneen kapteenille. Veneen takatäkillä on lisäksi tilaa vielä pienelle istuinryhmälle. 


Kokonaisvaltainen remontti kannatti tehdä

Uudistuksen myötä veneen ilme raikastui merkittävästi. Kokonaisvaltainen remontti kannatti tehdä, sillä vene käytiin läpi perusteellisesti ja veneestä tuli kuin uusi. Se vaati perheeltä sekä aikaa että taloudellista panostusta, mutta lopputulos palkitsee. Hyvällä tila- ja materiaalisuunnittelulla vene päivittyi nykyaikaan. Perhe viettää paljon aikaa merellä ja siksi sekä tilojen viihtyvyydellä että toimivuudella on iso merkitys. 

Oli kyseessä veneen tai matkailuauton remontti, pienten tilojen suunnittelu vaatii kekseliäisyyttä, tietotaitoa ja materiaalitietoutta. Vuodenajat, sään vaihtelut ja kosteus tuo omat haasteensa materiaalivalinnoissa, mutta kaikkeen on löydettävissä ratkaisu. Niin kuin remontoinnissa yleensä, tässäkin pätee sanonta: "Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty".  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä ihmeen jouluswag?

Ovikoriste eli swag on perinteisen kranssin rinnalle noussut trendikäs joulukodin koriste. Sen voi seppeleen tavoin ripustaa oveen, seinälle, takan ylle, seinäkoristeeksi kotiin, terassille tai parvekkeelle.  Swag tulee Yhdysvalloista sekä Aasiasta, joissa se on ollut jo pitkään suosittu. Amerikkalainen tyyli on runsas ja näyttävä, kun taas aasialainen on hillitympi.  Jouluswag sopii monenlaiseen kotiin ja erilaisten koristeiden avulla siitä pystyy räätälöimään jokaisen tyyliin sopivan.   Swag muistuttaa ylösalaisin käännettyä kimppua. Sen suomalaisempi nimi voisi olla vaikkapa jouluvihta tai - vasta.  Swag rakentuu kestävistä havuista sekä esimerkiksi kuivakukista. Kauniisti kuivuvat leikkomateriaalit, kuten eucalyptus, sekä nauhat ja joulukoristeet viimeistelevät ilmeen. Suomalaiseen swagiin voi yhdistää hyvin luonnonmateriaaleja; koivunoksaa, sammalta, tuohta ja käpyjä.   Lähde: eKukka.fi Minä innostuin kokeilemaan oman jouluswagin tekemistä, johon sain materiaalit meidän puutarhast

Vuokra-asunnon stailaus, osa 3 / WC

Viimeisenä stailausta käsittelevässä postaussarjassani on vuokra-asunnon WC-tilat, jossa haasteena oli ehdottomasti sen pieni koko. Taloyhtiössä oli viime vuonna saatu päätökseen putkiremontti, jonka yhteydessä uusittiin vain WC- kalusteet. Edellisestä remontista, vuonna 2005 toteutetulle, pintaremontille ei tehty mitään, koska kaakelit olivat vielä suhteellisen ajattomat ja hyvässä kunnossa.       Heti ovesta sisään tullessa on käsienpesuallas ja peilikaappi. Sen taakse mahtuu kapea pesukone, mutta stailauksessa laitoin sen paikalle pyykkikorin ja valmiisiin koukkuihin pyyheliinat.  Lisää tunnelmaa toin muutamilla tekokasveilla.             Tässä sama kalusteryhmä, mutta toisesta kuvakulmasta kuvattuna. Koska kylpyhuoneessa on käytetty vihreitä koristelaattoja, päätin käyttää vihreätä myös tekstiileissä. Ja kuten huomata saattaa pienen neliömäärän vuoksi tämän tilan kuvaaminen oli erityisen haastavaa Jälkeen päin huomasin myös, että peiliä olisi v

Vuokra-asunnon stailaus, osa 1/ KEITTIÖ

Pääsin maaliskuussa stailaamaan erään kolmion, joka on menossa vuokralle. Halusin tehdä tyhjistä huoneista hieman kutsuvamman, joten stailasin keittiön, yhden makuuhuoneen ja kylpyhuoneen.  Koska kuvia tulisi yhteen postaukseen liian paljon, jaoin ne huoneittain kukin omiksi postauksiksi. Tässä olisi teille keittiö ja sen muutos...   Stailattavana oli peruskolmio (3 huonetta, keittiö ja parveke). Talo on rakennettu 60-luvulla ja viimeisinä vuosina siinä on tehty isoimmat remontit (ikkunat, katto, julkisivu ja viimeksi putkiremontti). Asunto on ollut usean vuoden vuokrattuna, mutta nyt haluttiin vähän päivittää pintoja ja kalustaa huoneita. Keittiössä remontti on tehty 2000-luvun alussa ja kaapistoille ei ole sen jälkeen tehty mitään. Nyt oli tarpeen tehdä pientä päivitystä pinnoissa, joten tapetti otettiin pois ja seinät maalattiin Tikkurilan Paperi-sävyllä. Ensimmäisessä kuvassa olen tuonut jo huonekalut ja verhon, mutta sisustuksen viimeistely on vielä tekemättä.