Siirry pääsisältöön

Matka jatkuu...

On tullut se aika vuodesta, jolloin on ollut aikaa pysähtyä miettimään mennyttä ja suunnitella tulevaa. Tähän vuoteen on sisältynyt arjen haasteita, jotka ovat vaikuttaneet myös STAILIAMO:n toimintaan, mutta kaikesta huolimatta olen suunnitellut ja asettanut tavoitteita tulevalle vuodelle.Yrittäjyydestä ja monipuolisesta osaamisesta on ollut hyötyä

Vuonna 2022 syksyllä aloittamani uusi päivätyö liiketoiminnan opettajana Porin Winnovassa on lohkaissut ison osan arjestani ja jaksamisestani. Päätin jo silloin, että keskityn uuden työn hallintaan ja yrittäminen tulee "siinä sivussa", oman jaksamiseni rinnalla. Ensimmäinen lukuvuosi ei ollut helppo, mutta on ollut ilo huomata, että yrittäjyydestäni ja monipuolisesta osaamisestani on ollut paljon hyötyä myös uudessa työnkuvassani. 

Kesälomien jälkeen olen jatkanut ammatillisen opettahan työssä, joka jatkuu näillä näkymin ensi kesään saakka. Pitkät työpäivät ja vähäinen vapaa-aika on pakottanut rajaamaan sisustuspalvelujani, mutta samalla se on selkiyttänyt toimintaani. En ole ottanut yritystoiminnasta sen enempää painetta. Kaikkeen yritystoimintaan liittyvä luova työ on oikeastaan toiminut minulla sopivasti muun elämän vastapainona, kun työmäärä on pysynyt kohtuullisena.Palvelupakettiin ei ole tulossa muutoksia

Tänä vuonna olen saanut tehdä mielenkiintoisia toimeksiantoja sekä sisustusneuvonnan että asuntostailauksen parissa. Töitä on ollut juuri sen verran, mitä olen ehtinyt tekemään. Näillä näkymin palvelupakettiin ei ole tulossa muutoksia, mutta olen asettanut vuoden 2024 tavoitteeksi tiedottaa ja mainostaa selkeämmin sisustusneuvontapalvelusta. Sille on ollut selvästi tarvetta ja erilaisista vaihtoehdoista asiakas löytää varmasti itselle sopivimman palvelun.

Kurssien ja koulutuksien suhteen olen suunnitellut ensi vuodelle mm. Sisustuksen unelmakartta-, Kodin säilytysratkaisut- ja Valokuvaus älypuhelimella- ja Kodin valaistus- kurssin.  Näiden lisäksi olen suunnitellut pitäväni muutamia sisustusteemallisia IG live-lähetyksiä, joita innostuin pitämään jo aiemmin kuluneena syksynä. Kurssien ja IG live-lähetystenjärjestäminen on mielenkiitoista ja yksi haave olisi jonkinlaisen verkkokurssin tekeminen. Tällä hetkellä voimavarat eivät vielä riitä siihen, mutta ehkä joskus hamassa tulevaisuudessa. Olkoon tämä pitkän tähtäimen suunnitelma.


Ensi vuonna tavoitteena on panostaa ammattitaidon kehittämiseen

Lyhyen tauon jälkeen olen ajatellut, että ensi vuonna tavoitteena on panostaa jälleen oman ammattitaidon lisäämiseen ja kehittämiseen. Olen selaillut erilaisia koulutus-ja kurssivaihtoehtoja ja tehnyt erilaisia listauksia. Opintolistallani on mm. visualistin etäkurssi ja henkilöbrändäykseen liittyvä opiskelu sekä lisäksi muutama muu mielenkiintoinen opintokokonaisuus esim. tekoälyyn liittyen. Valokuvaustakin olisi mukava oppia lisää. Nähtäväksi jää, miten paljon ehdin ja pystyn koulutautumaan, mutta jotain olisi tarkoitus suorittaa. Onneksi nykyajan monimuoto-ja verkko-opetus mahdollistaa opiskeluja oman mielenkiinnon ja jaksamisen mukaan.


Katseet vahvasti eteenpäin

Vaikka kulunut vuosi on ollut olosuhteiden pakosta  STAILIAMO:n toiminnassa hiljaisempi, on katseet suunnattu vahvasti eteenpäin. Jatkan sivutoimisena yrittäjänä edelleen nykyisiä sisustuspalveluja ylläpitäen. Haluan edelleen olla vahvasti sisustuksen ammattilainen; sisustussuunnittelija ja - neuvoja sekä myös visualisti. Haluaisin vielä vahvemmin ja selkeämmin hyödyntää monialaista osaamistani.  Jonkinlaisia uudistuspaineita on ilmassa, mutta ne saavat toistaiseksi kypsyä rauhassa. Hiljaa hyvää tulee. 


Katso taaksesi ja kiitä. 
Katso eteenpäin ja luota. 
Katso ympärillesi ja rakasta. 

Hyvää uutta vuotta 2024!
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä ihmeen jouluswag?

Ovikoriste eli swag on perinteisen kranssin rinnalle noussut trendikäs joulukodin koriste. Sen voi seppeleen tavoin ripustaa oveen, seinälle, takan ylle, seinäkoristeeksi kotiin, terassille tai parvekkeelle.  Swag tulee Yhdysvalloista sekä Aasiasta, joissa se on ollut jo pitkään suosittu. Amerikkalainen tyyli on runsas ja näyttävä, kun taas aasialainen on hillitympi.  Jouluswag sopii monenlaiseen kotiin ja erilaisten koristeiden avulla siitä pystyy räätälöimään jokaisen tyyliin sopivan.   Swag muistuttaa ylösalaisin käännettyä kimppua. Sen suomalaisempi nimi voisi olla vaikkapa jouluvihta tai - vasta.  Swag rakentuu kestävistä havuista sekä esimerkiksi kuivakukista. Kauniisti kuivuvat leikkomateriaalit, kuten eucalyptus, sekä nauhat ja joulukoristeet viimeistelevät ilmeen. Suomalaiseen swagiin voi yhdistää hyvin luonnonmateriaaleja; koivunoksaa, sammalta, tuohta ja käpyjä.   Lähde: eKukka.fi Minä innostuin kokeilemaan oman jouluswagin tekemistä, johon sain materiaalit meidän puutarhast

Vuokra-asunnon stailaus, osa 3 / WC

Viimeisenä stailausta käsittelevässä postaussarjassani on vuokra-asunnon WC-tilat, jossa haasteena oli ehdottomasti sen pieni koko. Taloyhtiössä oli viime vuonna saatu päätökseen putkiremontti, jonka yhteydessä uusittiin vain WC- kalusteet. Edellisestä remontista, vuonna 2005 toteutetulle, pintaremontille ei tehty mitään, koska kaakelit olivat vielä suhteellisen ajattomat ja hyvässä kunnossa.       Heti ovesta sisään tullessa on käsienpesuallas ja peilikaappi. Sen taakse mahtuu kapea pesukone, mutta stailauksessa laitoin sen paikalle pyykkikorin ja valmiisiin koukkuihin pyyheliinat.  Lisää tunnelmaa toin muutamilla tekokasveilla.             Tässä sama kalusteryhmä, mutta toisesta kuvakulmasta kuvattuna. Koska kylpyhuoneessa on käytetty vihreitä koristelaattoja, päätin käyttää vihreätä myös tekstiileissä. Ja kuten huomata saattaa pienen neliömäärän vuoksi tämän tilan kuvaaminen oli erityisen haastavaa Jälkeen päin huomasin myös, että peiliä olisi v

Vuokra-asunnon stailaus, osa 1/ KEITTIÖ

Pääsin maaliskuussa stailaamaan erään kolmion, joka on menossa vuokralle. Halusin tehdä tyhjistä huoneista hieman kutsuvamman, joten stailasin keittiön, yhden makuuhuoneen ja kylpyhuoneen.  Koska kuvia tulisi yhteen postaukseen liian paljon, jaoin ne huoneittain kukin omiksi postauksiksi. Tässä olisi teille keittiö ja sen muutos...   Stailattavana oli peruskolmio (3 huonetta, keittiö ja parveke). Talo on rakennettu 60-luvulla ja viimeisinä vuosina siinä on tehty isoimmat remontit (ikkunat, katto, julkisivu ja viimeksi putkiremontti). Asunto on ollut usean vuoden vuokrattuna, mutta nyt haluttiin vähän päivittää pintoja ja kalustaa huoneita. Keittiössä remontti on tehty 2000-luvun alussa ja kaapistoille ei ole sen jälkeen tehty mitään. Nyt oli tarpeen tehdä pientä päivitystä pinnoissa, joten tapetti otettiin pois ja seinät maalattiin Tikkurilan Paperi-sävyllä. Ensimmäisessä kuvassa olen tuonut jo huonekalut ja verhon, mutta sisustuksen viimeistely on vielä tekemättä.