tiistai 7. joulukuuta 2021

Talven ihmemaa

Tonttuovet ja muut miniatyyrimaailmat ovat olleet jo muutaman joulun erittäin suosittuja. Minä ajattelin vinkata teille erittäin helpon tee-se-itse ohjeen, jolla saat taiottua oman talven ihmemaan. Sen tekemisessä on vain oma mielikuvitus rajana...
Tarvitset asetelman tekemiseen jonkun astian tai tarjottimen. Minä käytin alustana lasilautasta ja joskus aikoinaan Prismasta ostamaani lasikupua. Voit laittaa astiaan vaikka sammalta (muista kysyä maanomistajan lupa!) tai tehdä alustaan tekolunta pumpulista, vanusta, (tomu)sokerista tai suolasta. Kaupasta ostettu tekolumi käy myös, mutta mielestäni se on vähän "höttöistä". Asetelmaan voit käyttää esim. eläimiä ja kaupasta ostettuja minikuusia (tai tehdä niitä itse pulloharjoista). Tämän asetelman eläimet löysin lapsen vanhasta lelulaatikosta. 
Minä halusin tehdä asetelmasta hyvin yksinkertaisen, mutta tässä kohtaa jokainen saa käyttää omaa luovuutta ja sitä kuuluisaa suunnittelijan vapautta. Lisää tunnelmaa saa virittämällä asetelman joukkoon vielä pienen patterikäyttöisen valosarjan. Joulun alla kaupoissa myydään kaikenlaista kivaa koriste-esinettä, joita voi myös hyödyntää asetelman tekemisessä. Jos oikein innostuu, voi asetelmaan kehitellä vaikka pienen juonen tai tarinan, huumoria unohtamatta. 

Minimaailmojen yksityiskohdat viehättävät yleensä pieniä lapsia, mutta kyllä niiden lumo taitaa saavuttaa myös meidät aikuiset. Asetelmien pienet yksityiskohdat saavat meidät jokaisen hetkeksi pysähtymään ja tuomaan hyvää (joulu)mieltä. 


Ja mikä parasta, talven ihmemaasta riittää ilo sinne kevätauringon ensisäteisiin asti...WINTER WONDERLAND - what a good reason to make some decoration for Christmas. You can use many different things in it; small toys and (christmas)trees, sugar or salt as snow, minilights - only your imagination is your limit. Be creative and enjoy... Ei kommentteja:

Lähetä kommentti